-0.5 C
București
13 decembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Concediu la mare? Vezi cat costa cazarea la hoteluri si pensiuni in toate statiunile litoralului romanesc

Vara, soare, mare – acestea sunt cele trei coordonate esentiale din aceasta perioada. Din aceste motive, Econtext se axeaza puternic pe temele estivale si continua seria prezentarilor despre statiuni.

Daca zilele trecute am publicat o harta a litoralului romanesc, in care am aratat care sunt tarifele medii de cazare din fiecare statiune de pe litoral, acum a venit vremea sa aprofundam acest subiect.

Mai exact, Econtext va prezinta mai multe articole esentiale pentru cei care vor sa calatoreasca la mare in aceste zile, atat pe litoralul romanesc, cat si pe cel din strainatate. Asa cum v-am promis in articolul despre preturile medii la cazare (Acest articol poate fi consultat aici), mergem mai departe si va expunem preturile de la hoteluri si pensiuni din fiecare statiune romaneasca de la Marea Neagra. Aceasta va fi, de altfel, si tematica primului articol.

Litoralul romanesc

Dupa cum spuneam si in articolul anterior, cele mai piperate preturi le-am regasit nu in Mamaia sau Neptun, ci in Saturn.

Statiunea Saturn are cele mai scumpe oferte de cazare din tot litoralul romanesc. Bineinteles, luate separat, sunt unele hoteluri si pensiuni mai scumpe decat in Saturn, dar in aceasta statiune media preturilor la cazare este peste cea din toate celelalte statiuni.

Sa mai spunem ca am luat in calcul strict ofertele de cazare pe o singura noapte. Sunt unitati de cazare unde pretul camerei scade in momentul in care doriti sa luati o camera pentru o perioada mai lunga.

De asemenea, nu am inclus ofertele agentiilor de turism, unde pretul poate varia. Am avut in vedere ofertele hotelurilor si a pensiunilor pentru o camera de doua persoane, pe noapte. De asemenea, am inclus si Constanta, pentru ca si aici se cazeaza turistii.

 

 

 

Dar sa vedem cat costa cazarea la hotelurile si pensiunile din fiecare statiune de pe litoralul romanesc:

 

 

Constanta

Intr-un hotel din Constanta o camera pentru doua persoane costa, in medie, 301 lei pe noapte. Dincolo de medie, cea mai ieftina camera este 200 de lei si poate fi inchiriata la Hotelul Class.

In general, preturile se invart in jurul sumei de 250 de lei, dar puteti sa va cazati si la hoteluri mai scumpe, cum ar fi Unirii sau Cherica.

La pensiuni, 85 de lei este cel mai scazut pret, acesta gasindu-se la Vila Kalimera. Nici celelalte pensiuni nu sunt extrem de scumpe, preturile variind intre 150 si 200 de lei pe noapte.

 

 

 

 

 

 

Mamaia

In aceasta statiune, puteti gasi o camera la hotel cu preturi pornind de la 206 lei pe noapte (Hotel Picadilly), iar tarifele se pot dubla daca alegeti sa va inchiriati o camera la Godlen Tulip.

In privinta pensiunilor, tarifele se apropie de 300 de lei pe noapte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eforie Nord

Eforie Nord este o statiune mai ieftina, unde va puteti caza la hotel cu doar 160 de lei pe noapte.

Iar preturile nu urca foarte mult, 200 de lei fiind printre cele mai ridicate tarife care se percep in aceasta statiune.

In privinta pensiunilor, 108 lei e camera la Casa cu Lei. In schimb, la Ad-Ella, tariful este de doua ori mai mare.

 

 

 

 

 

 

Eforie Sud

Sudul este mai scump decat Nordul. Dar nu cu foarte mult.

Camera la hotel costa, in medie, putin sub 200 de lei, cel mai redus tarif fiind la Hotel Genius (140 de lei pe noapte).

La pensiuni, cel mai bun pret este la George Cosb.

 

 

 

 

 

 

 

Costinesti

Costinesti nu mai este de mult statiunea tineretului.

Cel putin in ceea ce priveste preturile. Care sunt la fel ca in celelalte statiuni.

Camera la hotel porneste de la 110 lei pe noapte (Hotel Tiberius) si pana la 290 de lei (Costinesti Royal).

La capitolul pensiuni, Victoria si Delta au preturi extrem de apropiate.

 

 

 

 

 

Neptun-Olimp

Am luat aceste statiuni impreuna.

In aceste statiuni avem un scor foarte strans intre hoteluri si pensiuni, fiind una din cele mai mici diferente medii dintre acestea. Mai exact, doar 20 de lei.

Cea mai ieftina camera poate fi inchiriata la pensiunea Jura, iar cea mai scumpa la pensiunea Delfinul (200 de lei), care e mai scumpa decat hotelurile.

 

 

 

 

 

 

Jupiter

In aceasta statiune nu gasim camere sub 100 de lei pe noapte.

Camera la hotel poate ajunge pana la 255 de lei, dublu fata de cea mai ieftina oferta, care este de 125 de lei si se gaseste la Hotel Violeta.

In schimb, la pensiuni preturile sutn foarte apropiate.

 

 

 

 

 

 

 

Venus

Urmeaza statiunea Venus. Aici gasim camere sub 100 de lei, dar numai in pensiuni.

Hipodrom si Olga cer 80 de lei pe noapte pentru o camera.

La hotel insa, preturile pot pleca de la 115 lei (Hotel Rodica) si pot ajunge la 250 de lei (Sunquest).

 

 

 

 

 

 

 

Saturn

Dupa cum spuneam, Saturn are cele mai ridicate preturi. La hoteluri, nu gasim camere sub 200 de lei.

Iar la pensiuni, tarifele nu coboara sub 140 de lei. Printre cele mai scumpe hoteluri sunt Cleopatra (397 lei) si Saturn (328 lei).

La pensiuni, preturile sunt destul de apropiate, in jurul sumei de 140 de lei (Navona).

 

 

 

 

 

 

Mangalia

Si Mangalia devine o tinta atractiva.

Daca pensiunile costa in jur de 100 de lei, la hoteluri putem gasi camere cu tarife pornind de la 147 de lei (Hotel Cristal) si pana la 328 de lei (Hotel Paradiso).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Mai

Am ajuns la 2 Mai. Dupa cum aratam si in materialul precedent, cele mai mici preturi se regasesc in statiunile ‘neconventionale’. Adica, in Vama Veche si in 2 Mai.

In 2 Mai avem cea mai ieftina pensiune: 70 de lei (La Mitica). In plus, preturile nu depasesc 140 de lei pe noapte la nici o unitate de cazare.

 

 

 

 

 

 

 

Vama Veche

Chiar daca Vama s-a schimbat, gasim preturi mai scazute ca in multe alte statiuni. Nu cu mult, dar mai mici. La pensiuni putem prinde noaptea de cazare cu 80 de lei (Mac).

In acelasi timp, camera la hotel costa intre 140 de lei (Laguna) si pana la 200 de lei (Ila).

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/concediu-la-mare-vezi-cat-costa-cazarea-la-hoteluri-si-pensiuni-in-toate-statiunile-litoralului-romanesc.html

Related posts

Ce spune un general rus despre potențialul de luptă al Moscovei după plecarea mercenarilor Wagner de pe front

econtext

„Guvernul Ungariei contribuie, indirect, la uciderea ucrainenilor”

econtext

Avertismentul premierului polonez: „Ne aflăm în era antebelică. În partea mea de Europă, războiul nu mai este o abstracție“

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More