4.1 C
București
19 martie 2024
econtext.ro
AGROPORT

EXCLUSIV! Cât de sănătoase sunt în realitate legumele cultivate în România. Le sufocăm în CHIMICALE

Există un mit universal potrivit căruia tot ceea ce este realizat într-o anumită țară este mult mai bun decât orice alt produs extern.

Altfel spus, mitul produselor tradiționale, care ar fi mult mai bune și mai sănătoase decât orice alt produs cumpărat din import.

Este și cazul produselor agricole cultivate în România. Iar Econtext vă prezintă o realitate extrem de tristă. Concret, potrivit datelor furnizate Econtext de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cantitatea de îngrășăminte chimice folosite în agricultură s-a dublat în ultimii ani. În plus, s-a înjumătățit cantitatea de îngrășăminte naturale utilizate în același domeniu. Da, am dublat chimicalele și am înjumătățit aditivii naturali. Mai este aceasta o agricultură sănătoasă? Ne mai putem lăuda cu produse bune, ecologice și sănătoase?

Îngrășăminte chimice

Dar să vedem datele. Astfel, în 2017, fermierii din România au împrăștiat în culturi un total de 581.470 de tone de îngrășăminte chimice. Cu zece ani în urmă, în 2008, totalul acestora a fost de 397.965 de tone de chimicale. Partea bună, dacă putem spune așa, este că o ducem mult mai bine față de anul 1990, când s-au folosit 1.103.075 de tone de îngrășăminte chimice. De atunci, De atunci, volumul acestora a scăzut abrupt, dar pentru puțin timp, doar până în anul 1993, când a intrat iar pe creștere. Și de atunci crește gradual, până în prezent. Și se pare că viitorul aparține tot chimicalelor.

Îngrășăminte naturale

Iată cum stă situația și la îngrășămintele naturale: 12.625.073 de tone au fost folosite în agricultură in 2017. La jumătate față de anul 1990, când au fost introduse în culturile agricole circa 24,8 milioane de toen de îngrășăminte naturale.

Related posts

România suferă pentru importurile făcute de Ucraina! Ministerul Agriculturii, țapul ispășitor!

Vlad-Tătaru Andreea

Vizită a crescătorilor români la ferma cu 25.000 vaci din Qatar! „în Qatar nu se importă lapte! își protejează și dezvoltă brandul!”

Cazaban Emilia

AGRICULTURĂ PRIMITIVĂ: creștere SLABĂ a numărului de tractoare deținute de fermierii români

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More