32.6 C
București
6 iulie 2020
econtext.ro
ACTUAL

STARE DE URGENTA CORONAVIRUS. Arafat: E posibil sa prelungim starea de urgenta cu inca o luna

STARE DE URGENTA CORONAVIRUS. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 să fie prelungită cu încă o lună, decizie care ar putea fi luată în cursul săptămânii viitoare.

„Dacă vorbim de starea de urgenţă, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru şi poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgenţă”, a afirmat Arafat, într-o intervenţie telefonică la postul Digi 24.

De asemenea, oficialul MAI a fost întrebat cât crede că va mai dura starea critică în România privind epidemia de COVID-19.

STARE DE URGENTA CORONAVIRUS „Starea critică, să zicem, depinde pentru că aţi văzut, în unele ţări a urcat şi după aceea a început coborârea foarte rapid. În alte ţări s-a menţinut. Este foarte greu să speculăm acest lucru. Dar nu cred că vom ieşi din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârşitul lunii mai. Adică dacă chiar începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut şi să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm”, a menţionat Raed Arafat.

El a adăugat că este posibil ca măsurile privind combaterea noului coronavirus să fie relaxate în luna iunie, însă acest lucru depinde în primul rând de cum va evolua situaţia epidemiei la acea dată.

STARE DE URGENTA CORONAVIRUS. „Orice este posibil, nu pot să afirm acest lucru (că măsurile se vor relaxa în luna iunie n.red), depinde cum va evolua situaţia. Este greu de răspuns la astfel de întrebări şi prefer să nu dau date, să nu dau zile, să nu dau luni, depinde foarte mult cum va evolua”, a mai spus secretarul de stat în MAI.

„Starea de urgenţă a fost decretată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Related posts

PANDEMIA CORONAVIRUS. Internautii pot folosi Google Maps pentru a evita locurile aglomerate

Vlad-Tătaru Andreea

Cum se fac jocurile la Romgaz: pe bază de autopropunere

admin

RAPORT CAZURI COVID-19: Numărul real al cazurilor de COVID-19 este în Italia de 10-20 de ori mai mare

Popescu Dan Cristian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More