10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

100 de soldați Hamas, îmbrăcați doar lenjerie, s-au predat. Israelul elimină încă un lider terorist

100 de soldați Hamas, îmbrăcați doar lenjerie de corp. Israelul desfășoară operațiuni militare antiteroriste și în sudul și nordul Fâșiei Gaza, dar și de-a lungul graniței cu Libanul, vecinul nordic.

Amas este înconjurat în nordul Fâșiei Gaza de către forțele israeliene.

După capitulări în masă, grupările teroriste palestiniene din Jabalya și Sheijaiva sunt pe punctul de a se dezmembra, datorită forțelor aeriene israeliene.

Încă un lider de batalion Hamas a fost ucis. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a spus că „Suntem aproape de punctul de a rupe nordul Fâșiei Gaza. Oricine preferă să se predea, i se va cruța viața”.

Gallant a făcut acest raport la o zi după ce forțele armate israeliene au confirmat uciderea comandantului batalionului Shejaiya al Hamas, Emad Krikae. El a fost în spatele antrenamentului cu rachete antitanc în Gaza și a fost ucis de forțele israeliene.

În total, jumătate dintre toți cei 24 de lideri de batalioane Hamas au fost uciși și 500 de teroriști au fost reținuți în ultima lună. 140 de bărbați au fost luați în custodie în urmă cu o săptămână după ce acordul temporar de încetare a focului a eșuat. Unii agenți au fost prinși când se ascundeau în clădiri civile, școli și adăposturi.

Hamas

Soldații Hamas s-au predat, îmbrăcați doar în chiloți

100 de soldați palestinieni, mulți îmbrăcați în lenjerie intimă, au fost filmați când s-au predat forțelor israeliene în Jabalya și Shejaiya. Gallant susține că Hamas e cuprins de criza resurselor în nordul Gazei și că multor soldați le lipsesc armele și alimentele.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului American, Matthew Miller, a descris imaginile ca fiind „tulburătoare” pe durata conferinței de presă.

Sunt raportate zeci de victime în taberele de refugiați în nordul Fâșiei Gaza, raportează Ministerul palestinian al Sănătății, condus de Hamas.

Situația din sudul Fâșiei Gaza și din sudul Libanului

Israelul desfășoară operațiuni militare antiteroriste și în sudul Fâșiei Gaza, dar și de-a lungul graniței cu Libanul, vecinul nordic.

Israelul se confruntă cu rachetele achiziționate de teroriștii Hezbollah și a trimis aviația să lovească o bază militară. Hezbollah a confirmat că a suferit „o lovitură directă”.

Mai multe rachete antitanc au fost lansate de Hezbollah spre nordul Israelului de către Hezbollah, ca răzbunare pentru că un primar libanez a fost ucis într-un bombardament aviatic israelian. Între timp, potrivit New York Times, ambasadorul Ucrainei din Israel precizează că războiul dintre Ucraina și Rusia, cât și războiul dintre Israel ș Hamas, sunt parte dintr-un război mondial dintre bine și rău.

„Israelul și Ucraina sunt acum în fruntea războiului mondial al libertății împotriva axei răului condusă de Rusia și Iran”, a declarat ambasadorul Ucrainei, Yevgen Korniychuk, într-o declarație după o întâlnire dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele rus Vladimir Putin.

Korniychuk l-a îndemnat pe Netanyahu să nu se alieze cu Rusia, numindu-l pe Putin ipocrit pentru că și-a arătat îngrijorarea cu privire la criza umanitară din Gaza după invazia Kremlinului în Ucraina.

Related posts

Biden îi trimite lui Zelenski cele mai periculoase arme

econtext

Amenințare fără precedent din Israel: Venim după voi! Rusia va plăti prețul

econtext

Reclamele la farmacii și supermarketuri sunt cele mai difuzate la radio și la TV!

Axinte Dan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More