23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

500 zile de război. Locul în care Volodimir Zelenski a descins cu o barcă

În cea de-a 500-a zi a războiului pe scară largă, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vizitat Insula Șerpilor, considerată de ucraineni un simbol al rezistenţei împotriva agresiuni ruse.

De ce a mers Zelenski pe Insula Şerpilor

Volodimir Zelenski a scris pe canalul său de Telegram că a venit peninsulă pentru a onora memoria eroilor care și-au dat viața în lupta pentru insulă în primele zile ale invaziei ruseşti. „500 de zile de război la scară largă. Insula Şerpilor. Insulă liberă a Ucrainei libere. Mulțumită tuturor celor care au luptat aici împotriva invadatorilor. Am onorat memoria eroilor care și-au dat viața în această bătălie – una dintre cele mai importante lupte date în războiul pe scară largă. Slavă tuturor celor care luptă pentru securitate în Marea noastră Neagră! Onoare!”, a scris Zelenski.

A ajuns pe insulă cu barca

Preşedintele ucrainean a postat şi o înregistrare video, în care se arată că acesta a ajuns la Insula Şerpilor cu o barcă cu motor, fiind însoțit de șeful cabinetului prezidenţial, Andrei Ermak. Zelenski, împreună cu Ermak şi soldații ucraineni, au depus flori la memorialul soldaților căzuți.

„Vreau să mulțumesc de aici pentru victoriile obţinute fiecăruia dintre soldații noștri în aceste 500 de zile. Forțelor noastre armate, serviciilor noastre de informaţie, Gărzii Naționale, polițiștilor noștri de frontieră, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Poliției Naționale, semnalizatorilor noștri, poporului nostru. Mulțumesc tuturor celor care luptă pentru Ucraina. Și libertatea pe care toți eroii noștri și-au dorit-o pentru Ucraina și care urmează să fie câștigată chiar acum, să fie o onoare pentru cei care și-au dat viața pentru Ucraina. Cu siguranță vom câștiga. Glorie Ucrainei ”, a spus Zelenski.

Ce reprezintă Insula Şerpilor pentru Ucraina

Insula Şerpilor este unul dintre cele mai importante obiecte strategice de pe Marea Neagră, pe care rușii au ocupat-o în februarie 2022. A fost eliberată pe 30 iunie 2022. Aceasta a fost precedată de lichidarea navei ruseşti de pe Marea Neagră, crucișătorul „Moskva”. Apoi, Ministerul Apărării al Federației Ruse a numit retragerea sa de pe Insula Şerpilor „un gest de bună voință”.

Pentru ucraineni a devenit legendar răspunsul unui marinar de pe Insula Şerpilor, care a anjurat după ce a recepţionat mesajul cu solicitarea de a se preda de pe crucişătorul „Moskva”. „Corabie militară rusească, dute-n…”, a răspuns militarul ucrainean la mesaj.

Related posts

SUA anunță că intenționează să trimită un nou tip de muniție în Ucraina. „Luarea unei astfel de decizii este în curs”

econtext

SUA aduc bombe nucleare în Europa, amenințare pentru Rusia. Focoasele, mai puternice decât Hiroșima

econtext

Germania cere reducerea sprijinului armat pentru Ucraina. Îngrijorare că Putin va câștiga războiul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix