30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

61 de miliarde de dolari. Ucraina renaşte contra Rusiei. A fost aprobată finanţarea de către SUA

61 de miliarde de dolari. Ucraina renaşte contra Rusiei. A fost aprobată finanţarea de către SUA. Camera Reprezentanților SUA a adoptat cu sprijin bipartizan larg un pachet legislativ.

61 de miliarde de dolari. Ucraina renaşte contra Rusiei. A fost aprobată finanţarea de către SUA. Camera Reprezentanților SUA a adoptat cu sprijin bipartizan larg un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari.

Acesta oferă asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului, după luni de zile de blocaj între republicani şi democraţi.

61 de miliarde de dolari. Ucraina renaşte contra Rusiei. A fost aprobată finanţarea de către SUA
Legea trece acum la votul din Senat, cu majoritate democrată, care a adoptat o măsură similară, în urmă cu mai bine de două luni.

Liderii americani, de la președintele democrat Joe Biden, până la liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, au cerut președintelui republican al Camerei, Mike Johnson, să-l supună la vot.

Se așteaptă ca Senatul să adopte măsura săptămâna viitoare, trimițând-o lui Biden, pentru a o semna, conform Reuters.

Facturile oferă 60,84 miliarde de dolari pentru a aborda conflictul din Ucraina, inclusiv 23 de miliarde de dolari pentru a reumple armele, stocurile și instalațiile americane.

26 de miliarde de dolari sunt pentru Israel, inclusiv 9,1 miliarde de dolari pentru nevoi umanitare și 8,12 miliarde de dolari pentru Indo-Pacific, inclusiv Taiwan.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat mulțumirile, spunând că parlamentarii americani au luat măsuri pentru a menține „istoria pe drumul cel bun”.

„Proiectul de lege vital al ajutorului american adoptat astăzi de Parlament va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta ambele națiuni să devină mai puternice”, a spus Zelenskiy la X.

Nu a fost clar cât de repede se va epuiza noua finanțare militară pentru Ucraina, ceea ce probabil provoacă apeluri pentru acțiuni suplimentare din partea Congresului.

Biden, care a cerut Congresului încă de anul trecut să aprobe ajutorul suplimentar pentru Ucraina, a declarat:

„Vine într-un moment de urgență gravă, Israelul se confruntă cu atacuri fără precedent din Iran și Ucraina sub bombardamentul continuu din partea Rusiei”.

Votul privind aprobarea finanțării Ucrainei a fost 311-112. Dar în mod semnificativ 112 republicani s-au opus legislației, cu doar 101 în sprijinul ei.

„Mike Johnson este o rață care șchiopătă… a terminat-o”, a declarat ulterior reprezentantul republican de extremă dreapta Marjorie Taylor Greene.

Paradox

Greene a fost un oponent principal al ajutorării Ucrainei, în războiul său împotriva Rusiei, și a luat măsuri care amenință să-l înlăture pe Johnson din funcție, din acest motiv. Cu toate acestea, paradoxal, Greene a încetat să facă acest lucru sâmbătă.

În timpul votului, mai mulți parlamentari au fluturat mici steaguri ucrainene, deoarece a devenit clar că elementul pachetului se îndrepta spre trecere. Johnson i-a avertizat pe parlamentari că este o „încălcare a decorului”.

Între timp, acțiunile Camerei din timpul unei sesiuni rare, de sâmbătă, au scos în evidență unele fisuri, în ceea ce este în general un sprijin solid pentru Israel, în cadrul Congresului.

Contracte uriaşe

În ultimele luni, democrații progresiști ​​și-au exprimat furia față de guvernul Israelului și de conduita acestuia, în războiul din Gaza.

Dar votul de sâmbătă, în care ajutorul Israelului a fost aprobat cu 366-58, a avut în compoziţia bipartizană 37 de democrați și 21 de republicani, în opoziție.

Adoptarea legislației mult așteptate a fost urmărită îndeaproape de contractorii americani de Apărare, care ar putea fi în linie pentru contracte uriașe de furnizare de echipamente pentru Ucraina și alți parteneri americani.

Ignorare

Johnson a ales săptămâna aceasta să ignore amenințările de înlăturare, din partea membrilor de linie dură ai majorității sale, de 218 la 213, și să promoveze măsura care include finanțarea Ucrainei, în timp ce Kievul luptă împotriva invaziei ruse, de doi ani.

Pachetul neobișnuit, cu patru componente, include de asemenea o măsură ce induce amenințarea de a interzice aplicația de social media TikTok, deținută de China, și potențialul transfer al bunurilor rusești confiscate în Ucraina.

Unii republicani din linia dură care își exprimă o opoziție puternică față de continuarea ajutorului Ucrainei au susținut că Statele Unite nu își pot permite, având în vedere datoria națională în creștere de 34 de trilioane de dolari.

„Cel mai bun produs posibil”

„Nu este legislația perfectă, nu este legislația pe care am scrie-o dacă republicanii ar fi conduși atât de Casa, cât și de Senat, și de Casa Albă”, a spus Johnson reporterilor vineri. „Acesta este cel mai bun produs posibil pe care îl putem obține în aceste circumstanțe pentru a avea grijă de aceste obligații cu adevărat importante”, a explicat Johnson.

Reprezentantul Bob Good, președintele grupului dur pentru libertatea Camerei, le declarase vineri reporterilor că proiectele de lege reprezintă o „alunecare în abisul unei crize fiscale mai mari și a ultimelor politici americane care reflectă mandatul lui Biden, și nu oporul american”.

Candidatul republican la președinție Donald Trump, care are o influență uriașă în partid, și-a exprimat pe 12 aprilie sprijinul pentru Johnson și, într-o postare de joi, pe rețelele sociale, a spus că supraviețuirea Ucrainei este importantă pentru SUA.

Related posts

Ruta aleasă de NATO să îl înfrunte pe Putin. „Din Olanda, prin Germania”. 90.000 soldați mobilizați

econtext

Doi pui de panda roşu s-au născut la ZOO Braşov. Premieră în România

Cazaban Emilia

Corupție la Bruxelles. Banii lui Putin, implicați în europarlamentare

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix