3.7 C
București
24 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ultima nebunie a rușilor în materie de arme. Casa Albă și NASA, puse în gardă

Ideea Rusiei de a folosi arme nucleare în spațiu, împotriva sateliților, reprezintă o amenințare teribilă. Casa Albă a confirmat că rușii dezvoltă o astfel de armă, lucru care ar încălca Tratatul pentru spațiul cosmic din 1967.

Bill Nelson, administratorul NASA, a declarat că dacă Moscova ar folosi aceste arme, s-ar depăși o „linie roşie”.

q2

Aflat în vizită la București, el a afirmat că „detonarea unei arme nucleare în spaţiu va trimite toate acele radiaţii care vor prăji navele spaţiale”. Bill Nelson avertizează că astronauţii „se vor prăji” în cazul unui atac nuclear în spațiu. Același lucru l-a păți și cosmonauţii ruşi care sunt pe Staţia Spaţială Internaţională, dar și astronauţii chinezi. „Este o inconştienţă absolută, dacă ruşii se gândesc să plaseze arme nucleare în spaţiu”, a mai spus administratorul NASA, conform antena3.

arme

Sovieticii au testat o astfel de armă în 1960

Mai multe țări ar dezvolta, în același timp, arme noi pentru a ataca ținte în spațiu: Rusia, SUA, China și India.

SUA și Uniunea Sovietică au cercetat detonările nucleare în spațiu în timpul Războiului Rece. La sfârșitul anilor 1960, sovieticii au testat o rachetă care ar putea fi plasată pe orbita joasă a Pământului și care ar fi capabilă să iasă de pe orbită și să transporte un focos nuclear pe Pământ.

În 2008, Rusia și China au înaintat chiar Națiunilor Unite un proiect comun al unui nou tratat care obligă statele „să se abțină de la plasarea pe orbită a obiectelor care poartă orice tip de armă, instalarea de arme pe corpurile cerești și amenințarea cu folosirea forței împotriva obiectelor din spațiul cosmic”.

Administratorul NASA mulțumește României

Administratorul NASA se află în România cu scopul de a promova utilizarea pașnică a spațiului cosmic. El a ținut să mulțumească României pentru poziția fermă în cazul conflictului din Ucraina.

“I-am mulțumit prim-ministrului pentru faptul că România și-a asumat o poziție atât de fermă și a susținut Ucraina. Evident, sunteți vecini cu Ucraina, deci acest lucru este foarte important pentru voi. Dar acest lucru este important pentru întreaga lume liberă: ca Ucraina să rămână liberă. Altfel, vom avea o problemă gravă dacă Rusia va prelua controlul asupra Ucrainei”, a declarat administratorul NASA.

Related posts

Cutremur de 6,3 grade! Țara este în doliu. Sunt zeci de morți

econtext

Kremlinul și-ar fi luat mâna de pe Grupul Wagner. Țara care ar putea fi sponsorul miliției lui Prigojin

econtext

Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Piloții au murit pe loc. Cauza?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More