2 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Între 26 și 27 august, are loc în premieră a Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, Festivalul Strada Armenească

Uniunea Armenilor din România organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului Strada Armenească, care va avea loc între 26 și 27 august, într-un cadru inedit – Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București. Evenimentul aduce în prim-plan cultura și tradițiile armenești, desfășurate în mijlocul naturii urbane. Pe parcursul a două zile, Grădina Botanică va găzdui zece concerte live susținute de artiști renumiți din Armenia și România, două seturi de DJ, un târg meșteșugăresc, precum și un spectacol culinar cu preparate din gastronomie internațională. De asemenea, evenimentul va include expoziții, o bibliotecă în aer liber realizată de Editura Ararat, ateliere de dansuri armenești și de sculptură tradițională în piatră (Khachikar).

Festivalul Strada Armenească aduce în centrul atenției cultura armeană în toate dimensiunile ei, urmărind să construiască un pod între tradițional și contemporan, între culturi și generații, subliniind diversitatea culturală a Bucureștiului. Pentru cei mici, a fost amenajată o zonă specială unde se pot juca într-un cadru urban natural. Între orele 12.00 și 14.00, copiii vor avea ocazia să asculte povești armenești sau să participe la ateliere.

Participarea la eveniment este gratuită, iar ediția specială „la picnic” a Festivalului Strada Armenească promite două zile de trăire a unei povești culturale și sociale complexe, în care se întâlnesc tradițiile și contemporaneitatea.

Printre momentele speciale, Ligia Keșișian, cunoscută curatoare Balkanik Festival, poetă și susținătoare a mișcării World Music în România, va aduce muzica sa, acompaniată de Lucas Molina la percuție live, în data de 26 august, între orele 15.00 și 17.00.

De asemenea, Mahala Rai Banda va susține un show vibrant pe 26 august, începând cu ora 19.30, pe scena din Grădina Botanică. Cu o experiență vastă în concerte de la Brazilia la Japonia, din SUA până în Noua Zeelandă, Mahala Rai Banda a adunat peste 800 de spectacole în peste 30 de țări, îmbinând muzica lăutărească cu ritmurile celebre de balkan beats.

Un aspect tradițional și distinct al festivalului este reprezentat de Khachikaruri, sculpturile crucilor în piatră, un meșteșug armean antic din secolul al IX-lea. Narine Poladian, o artistă armeană din Liban care a învățat Arhitectura de interior, va susține patru ateliere de sculptură în piatră de tip Khachikar, la care publicul se poate înscrie atât pe 26 august, cât și pe 27 august, în două sesiuni, de la orele 12 și 16.

Related posts

Aproximativ 250 de copii din Sectorul 2, proveniți din familii vulnerabile, vor merge la grădinițe cu program prelungit

econtext

Prognoza meteo, 18 noiembrie. O zi surprinzătoare în toată România. Veștile sunt îmbucurătoare

econtext

Soldați Români care luptă în Ucraina dezvăluie realitățile vieții în tranșee

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More