0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia are boală pe echipamentele de recunoaștere ale NATO în Marea Neagră. „Dau coordonate de atac”

Rusia are boală pe echipamentele de recunoaștere ale NATO în Marea Neagră. „Dau coordonate de atac”. Experții militari ruși monintorizează activitatea de recunoaștere a NATO în Marea Neagră și legătura cu raidurile armatei ucrainene în Crimeea.

Rusia are boală pe echipamentele de recunoaștere ale NATO în Marea Neagră. „Dau coordonate de atac Ucrainei” și supraveghează desfășurarea operațiunilor militare.

Experții militari de la canalul Telegram/Rybar au remarcat prezența echipamentelor occidentale înainte și în timpul operațiunilor declarate de succes ale armatei Ucrainei și consideră că acestea ar trebui „angajate”. Adică doborâte ca ținte inamice.

Rusia are boală pe echipamentele de recunoaștere ale NATO în Marea Neagră. „Dau coordonate de atac”

Într-un atac recent asupra Crimeei, când a fost distrusă o importantă stație radar a rușilor, șase drone ucrainene au fost lansate de pe teritoriul aeroportului Odesa cu o zi înainte.

Ajunse în Crimeea, cinci au survolat peninsula de aproape, „uneori apropiindu-se, alteori îndepărtându-se”, evaluînd coordonatele.

A șasea a zburat în zona Steregușchi și în cele din urmă a fost doborâtă de sistemul antirachetă Panțîr deasupra Gvardeiskoyi. Alte drone au căzut în apă.

„Dar esența acestei ieșiri este simplă: ceea ce a fost necesar nu a fost deteriorarea, ci o evaluare a reacției sistemelor de apărare aeriană și verificarea rutei celei mai acceptabile pentru UAV. Un UAV a ajuns la Simferopol, indicând prezența unor mici goluri de apărare”, scrie Telegram/Rybar.

În desfășurarea acestei misiuni, avioanele și dronele NATO au efectuat o operațiune de recunoaștere cuprinzătoare. În aer se aflau U-2S, MQ-9A, P-8A americană și chiar un RC-135 britanic, escortat de două avioane Typhoon.

A doua zi, dronei standard MQ-9A și aeronavei antisubmarin R-8A li s-au alăturat UAV-ul RQ-4B, care zbura la sud de Peninsula Crimeea.

În urma acestei monitorizări și evaluări, nu numai peninsula Crimeea a fost atacată de drone. 14 UAV au fost doborâte în regiunile Oriol, Briansk, Kursk și Nijni Novgorod, precum și două în Krasnodar.

„Fie în timpul raidului, fie chiar înainte de acesta, mai mult de 12 avioane de recunoaștere diferite, inclusiv pentru detectare radar cu rază lungă de acțiune, operau în aer în apropierea granițelor ruse. Fără a ține cont de RQ-4B, lângă Crimeea, lângă granițele cu Belarus, Forțele Aeriene Australiane E-7A”, scrie Telegram/Rybar.

O aeronava AWACS a operat deasupra Poloniei, alta, a Suediei, un Saab 340 Global Eye a operat peste Marea Baltică.

Pe lângă aeronavele AWACS, au existat în aer P-8A, CL-650 și chiar Gulfstream IV, observând baza aeriană Olenia din regiunea Murmansk.

„La intervalul maxim de recunoaștere electronică pentru căutarea obiectivelor radioemitente, aceste aeronave pot opera până la 850 km (E-7A) și 450 km (Saab 340), ceea ce face posibilă acoperirea regiunilor de vest ale Rusiei”, scriu experții militari ruși, considerând că „activitățile informațiilor NATO de pe flancul estic trebuie să pună Rusia în alertă.

Gherilele din Crimeea dau coordonatele țintelor

Ucraina susține cî are coordonatele de la gherilele locale, care identifică stațiile radar rusești în Crimeea.

„Gherilele ucrainene au descoperit o stație radar Protivnik-GE în Crimeea”, a comunicat mișcarea de gherilă ATESH pe Telegram, potrivit pravda.com.ua.

Conform informațiilor, stația este situată la sud-vest de aerodromul Jgankoi.

Stația detectează ținte aeriene și transmite informații către apărarea antiaeriană care acoperă aerodromul. Coordonatele locației stației: 45.6934554, 34.3966575.

Related posts

Romanii, cei mai inculti europeni? Suntem codasii Europei la setea de activitati culturale. Vezi cat alocam pentru cultura

Asaftei Bogdan

SUA vor ca Polonia să poată lovi dronele Rusiei deasupra Ucrainei. Ce va face România?

econtext

Războiul pentru Taiwan. China atacă cu nave de război invizibile. SUA au pregătit submarinele

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More