0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Aleksandr Lukașenko cere patrule înarmate pe străzi. Ce coșmar îl bântuie pe dictatorul din Belarus

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, susține că serviciile de informații occidentale și cele poloneze „complotează”, astfel încât Rusia și Belarus să fie acuzate de extremism.

Aleksandr Lukașenko este convins că structurile de informația din Polonia și SUA vor înscena „acțiuni de extremism”, astfel încât Rusia și Belarus să fie acuzate, respectiv sancționate de celelalte state. Președintele belarus susține că a primit avertizări concrete în acest sens. Astfel, a cerut patrule armate pe străzile din Belarus, pentru protejarea populației.

„Cunoaștem toate scenariile diverselor tipuri de provocări, ale desfășurărilor de acțiuni extremiste în care sunt implicați militanți aflați pe teritoriul Ucrainei, Poloniei și Lituaniei”, a declarat Lukașenko, la o întâlnire cu şefii agenţiilor de securitate din Minsk”, potrivit agenției Interfax.

Lukașenko, îngrijorat din cauza serviciilor de informații americane. Președintele belarus se așteaptă la înscenări politice

Aleksandr Lukașenko

Aleksandr Lukașenko susține că serviciile de informații poloneze și americane pregătesc„ o provocare de mare amploare împotriva populației civile din Polonia”, pentru care vor da vina pe Rusia și Belarus”. Oficialul din Belarus suține că vor fi racolați și alte persoane, de rang înalt, pentru a fi loiale Occidentului. Înscenările la care face referire președintele Belarus sunt presupuse fapte de corupție și chiar amenințări cu moartea.

„Ei vor căuta și crea personalități noi, loiale Occidentului și mult mai eficiente scopurilor lor. Toate metodele vor fi folosite – de la banala mită și șantaj până la amenințări la adresa vieții și a sănătății dvs și a celor dragi. Oricine poate fi o țintă”, s-a exprimat Lukasenko, potrivit sursei citate.

Extremismul, „fenomenul” care a pus pe jar Europa

Aleksandr Lukașenko

Războiul declarat de Rusia Ucrainei a generat un fenomen politic de care liderii europeni se tem: extremismul. Acesta poate îmbrăca mai multe forme, de la dezinformare, la înscenări politice cu efecte directe asupra securității statelor, spun analiștii politici.

„Dezinformarea, extremismul și invazia rusă în Ucraina reprezintă amenințări la adresa democrației și forme de agresiune împotriva valorilor fundamentale ale Uniunii Europene (UE), în contextul alegerilor europarlamentare din acest an”, declara, Stephen Clark, director al Birourilor de legătură cu Parlamentul European (PE) din toate statele membre”.

Recent, premierul României, Marcel Ciolacu, menționa că statele din Uniunea Europeană trebuie să adopte politici pentru combaterea „extremismului”.

„Nu vreau ca România să fie vasalul Rusiei”, afirma Marcel Ciolacu.

Related posts

SUA trimit miliari în Ucraina pentru întreținerea avioanelor F-16. De ce nu le mai repară România?

econtext

EXCLUSIV: Circa 400.000 de voturi s-au FURAT la referendum! Vezi in ce judete au fost cele mai mari furturi

Asaftei Bogdan

Probleme mari cu drepturile omului în Transnistria. Condamnări după legislația rusească

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More