0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Propaganda paradisului putinist: Sancțiunile pentru război au dus la recesiunea Occidentului și creșterea Rusiei

Kremlinul le râde în nas vesticilor și se laudă că sancțiunile impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei au avut efectul contrar, ducând la recesiunea economică a Occidentului și la dezvoltarea spectaculoasă a Rusiei.

Moscova a ajuns să râdă de occidentali și prezintă cifre potrivit cărora sancțiunile impuse Kremlinului de către lumea civilizată pentru războiul declanșat în Ucraina au avut efectul complet contrar așteptărilor: a provocat recesiunea economică a Occidentului și a generat o creștere economică spectaculoasă a Rusiei.

Sancțiunile pentru război au dus la recesiunea Occidentului și creșterea Rusiei

Practic, Kremlinul încearcă să convingă lumea că paradisul s-a mutat acum în Rusia, iar tot Occidentul o duce atât de prost pentru că nu susține războiul lui Putin.

Informațiile apar într-un raport prezentat de premierul rus Mihail Mișustin și preluat de Ambasada Rusiei în România.

Trebuie precizat de la început că Rusia lui Vladimir Putin prezintă întotdeauna propriile cifre, care nu pot fi verificate și confirmate de experți independenți.

Mișustin citează ”experți” potrivit cărora deși ”restricţiile impuse Rusiei depăşesc toate sancţiunile împotriva altor ţări combinate (…) PIB-ul Rusiei în 2023 a crescut cu 3,6%, ceea ce este mai mult decât dublu față de media țărilor dezvoltate. Potrivit Băncii Mondiale, Rusia se numără printre cele mai mari cinci economii din lume în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare și președintele V. B. Putin a stabilit o sarcină și mai ambițioasă – să intre în primele 4 țări după acest indicator”.

Premierul rus susține că ”economia rusă demonstrează o dinamică de invidiat: veniturile bugetare federale au depășit 29 de trilioane de ruble, depășind nivelul anului 2022 cu 5%. Un număr record de locuințe a fost construit în țară – 110 milioane mp, care au îmbunătățit condițiile de locuință a 4,5 milioane de familii. Pensiile de asigurări, salariile funcționarilor bugetari, capitalul de maternitate și alte plăți pentru copii au crescut semnificativ. Speranța de viață în Rusia a ajuns la aproape 73,5 ani, care au depășit nivelurile pre-Covid”.

”Experții occidentali cu mintea sobră sunt de acord”

Iar viața roz din Rusia se afirmă și în industrie: ”Optimismul deosebit inspiră o creștere foarte rapidă a industriei productive, cu 7,5%, iar cota sa în structura PIB se apropie de 13%. Industria aeronavelor a crescut cu aproape 20%, cu o creștere a cotei de materiale și produse interne. Producția de mașini a depășit nivelul de anul trecut cu 60%. Creștere semnificativă a fost înregistrată în produsele farmaceutice – peste 7%. Se implementează un set de măsuri pentru consolidarea suveranității tehnologice, precum și dezvoltarea infrastructurii (de exemplu, 31.000 de kilometri de drumuri au fost construite și reparate într-un an)”.

În comparație cu paradisul rusesc, ”imaginea opusă se vede în Occidentul colectiv, mai ales în Uniunea Europeană, unde în 2023 s-a înregistrat o creștere economică Zero, iar în Germania chiar a redus indicatorii cu 0,3%. Experții occidentali cu mintea sobră sunt de acord: nenumăratele sancțiuni antirusești au provocat mai multe pagube inițiatorilor lor”.

Iar lucrurile merg din rău în mai rău, susține premierul Rusiei: ”Creșterea fluxului de bunuri competitive din China a agravat imaginea Occidentului. Potrivit revistei britanice The Economist, prețurile în întreprinderile chinezești au scăzut în medie cu 17% în ultimele 17 luni, în timp ce în Europa, excluzând chiar resursele energetice, acest nivel a crescut cu 25% în ultimii 4 ani. Să adăugăm supraîncălzirea evidentă a burselor din SUA, mai ales în sectorul high tech etc”.

Premier rus: ”Zeci de miliarde de euro naziștilor ucrianeni, pe credit”

Odată expus boom-ul economic rus în comparație cu prăbușire occidentală, vine momentul înfierării proletare a celor care nu sunt de acord cu războiul dus de Kremlin.

”În ciuda acestor tendințe alarmante, liderii țărilor principale NATO par să acorde prioritate soluționării unor astfel de „probleme fatidice”, cum ar fi căutarea de urgență a resurselor suplimentare pentru sprijin financiar și militar pentru regimul criminal de la Kiev. La Washington, majoritatea Congresului Republican a găsit „cheia magică” a problemei: parlamentarii intenționează să dea zeci de miliarde de dolari naziștilor ucraineni, dar pe credit. Corupții din clica președintelui drogurilor Zelenski au primit asta cu entuziasm în încrederea că nu vor trebui să ramburseze împrumuturile”.

Iar raportul se încheie în stilul propagandistic inventat de ruși.

”Zilele trecute, secretarul general al NATO Stoltenberg a avut ceva asemănător unei crize în direct, când a rămas fără cuvinte și a început să dea din brațe puternic. Așa a încercat să explice: acum este foarte important ca NATO să convingă Rusia că pierde. Mai mult, este benefic pentru țările Alianței să aloce doar o mică parte din bugetele lor pentru apărare și să nu riște viața militarilor lor, pentru a deteriora potențialul militar rus cu mâinile Forțelor Armate ucrainene

Ce ziceți? De ambele maluri ale Atlanticului, soldații NATO în mod clar nu se simt responsabili în fața contribuabililor și continuă să facă tot posibilul pentru a face o alunecare de teren bună la un meci prost”.

Related posts

HARTA DEBRANSARILOR: Criza a fortat peste 200.000 de familii sa se debranseze de la caldura. VEZI care sunt cele mai afectate judete

Asaftei Bogdan

Mai aproape de un război total: NATO ar putea doborî rachetele Rusiei

econtext

China cere Uniunii Europene să îşi clarifice poziţia faţă de Beijing

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More