16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul societăţii Carfil, subsidiară a companiei naţionale Romarm, va semna un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile Periscope Aviation, informează Agerpres. Semnarea acordului va avea loc în cadrul expoziției Black Sea Defence&Aerospace (BSDA) care va avea loc în perioada 22-24 mai la Romaero.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor BSDA, acordul între Romarm si americani marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV-uri militare şi civile.

De asemenea, proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai, la ora 11:00, la standul Companiei Naţionale Romarm.

Societatea Carfil, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Related posts

Tancuri Abrams de 2.500.000.000$ au ajuns în România în mare secret. Unde au fost văzute?

econtext

Adda a vorbit despre obsesiile ei! „sănătatea mea mintală depinde de anumite lucruri”

Cazaban Emilia

Zelenski, la Bucureşti: Rusia nu trebuie să transforme Dunărea sau Marea Neagră într-o zonă moartă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix