28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Acuzații grave. Cele mai multe incendii din Grecia au fost provocate „de mâna omului”

Cele mai multe incendii care au pus stăpânire pe Grecia în ultimele două săptămâni se pare că nu au fost declanșate de încălzirea globală, ci au fost declanșate de oameni, acuză mai mulți oficiali din guvernul de la Atena.

Cele mai multe incendii din Grecia au fost declanșate „de mâna omului”, potrivit guvernului. Oficialii dau vina pe piromani pentru majoritatea celor 667 de incendii care s-au extins pe fondul vremii extreme.

Cele mai multe dintre cele 667 de incendii care au izbucnit în Grecia în ultimele săptămâni au fost declanșate „de mâna omului”, a declarat un oficial însărcinat cu criza climatică, citat de The Guardian.

În timp ce țara mediteraneană iese dintr-o perioadă fără precedent de 15 zile de infern provocat de caniculă, amploarea pagubelor este în sfârșit dezvăluită.

Deși condițiile meteorologice au fost diferite față de orice alt an – experții spunând că primele trei săptămâni din iulie au fost cele mai călduroase din istorie – majoritatea incendiilor ar fi putut fi prevenite, a afirmat vineri guvernul.

Vassilis Kikilias, ministrul grec al crizei climatice și protecției civile, a declarat: „În această perioadă au izbucnit 667 de incendii, adică peste 60 de incendii pe zi, aproape în toată țara. Din păcate, majoritatea au fost aprinse de mâna omului, fie din neglijență criminală, fie intenționat”.

Kikilias a spus că, în anumite locuri, flăcările au izbucnit în numeroase puncte apropiate, simultan, sugerând implicarea unor piromani care intenționau să răspândească incendiile și mai mult.

„Diferența față de alți ani au fost condițiile meteorologice. Schimbările climatice, care au dus la un val de căldură istoric și fără precedent, sunt aici. Au fost foarte puține zile în care vremea extremă nu a venit cu vânt puternic”, a adăugat acesta.

Temperaturi record în Grecia

Meteorologii nu au mai înregistrat niciodată până acum temperaturi record pe o perioadă atât de lungă de timp în Grecia. Cu excepția insulelor din Marea Egee și Marea Ionică, au fost atinse maximele ultimilor 15 ani.

Săptămâna aceasta, Organizația Meteorologică Mondială și Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice din Europa au descris luna iulie ca fiind cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice. (Sursa: Mediafax)

Related posts

Senatul SUA, în plin scandal. Un angajat a livrat Ucrainei echipamente de lunetiști

econtext

Rusia a pierdut un număr record de 1.270 de soldați și 40 drone de atac într-o singură zi

econtext

Un lunetist ucrainean a doborât recordul la distanță: rus secerat de la 3,7 kilometri. Ce armă a folosit

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix