28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Acuzații pentru Piedone: Copii, nepoți și interlopi în funcții publice – Cum s-a înconjurat de 46 de rude în funcții cheie

Sunt acuzații grave apărute în presă: familia lui Cristian Popescu Piedone ar fi pus monopol pe posturile de conducere din sectorul 5 al Capitalei. De la ginere la nepoți, Piedone s-ar fi asigurat că fiecare are un loc pus deoparte. În total, această frăție, care ar funcționa de mai mulți ani, împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice.

Nepoți, copii, verișori, șoferi sau penali – toți ar face parte din mașinăria din sectorul 5 a lui Cristian Popescu Piedone, potrivit unei anchete jurnalistice.

În total, ar fi vorba despre 46 de rude, interpuși, unii chiar interlopi și oameni de încredere, care împart funcții publice, salarii de mii de euro și influență politică.

„Caracatița Piedone”. Edilul din Sectorul 5 și-a angajat toată familia, prieteni și foști colaborători în primărie
Șerban Popescu Ana Maria, fiica lui Piedone, a fost angajată în februarie 2021 la Direcția Generală pentru Evidența Populației din cadrul Primăriei Sectorului 4, loc unde, în trecut, edil a fost tatăl ei. În ultimii doi ani, s-a aflat în concediu de creștere a copilului, timp în care a obținut un venit lunar de doar 1.200 lei.

Vlad Popescu, fiul edilului, cel care i-ar putea lua locul la Primăria Sectorului 5, este deputat afiliat PSD. În această calitate a reușit „performanța” ca, după aproape 4 ani de mandat, să vorbească în plen doar 1 minut și 39 secunde, la tribuna Parlamentului.

Plângere penală la DIICOT împotriva lui Piedone, în scandalul angajărilor pe criterii de rudenie

Nepoții din partea soției au fost la rândul lor puși bine de Piedone, susțin jurnaliștii. Iulian Cârlogea, mâna dreaptă a primarului Sectorului 5, ocupă funcțiile de consilier în cadrul Consiliului Local Sector 4, administrator public al Sectorului 5, consilier personal al lui Piedone și director adjunct la una dintre companiile primăriei. Are venituri lunare cumulate de peste 20.000 lei.

Pe lângă numeroasele sale rude, Piedone ar fi adus în Primăria
Sectorului 5 alți șapte oameni pe care în trecut i-ar fi avut în subordine la Primăria Sectorului 4. Toți ar fi fost angajați prin concurs, fără niciun fel de concurență. Florin Mănuc – secretar general al Sectorului 5, Denis Cristian – director ADP Sector 5, Valentin Iliescu – director al Administrației Piețelor sunt doar trei dintre ei.

Cristian Victor Popescu Piedone și soția sa, Iulia, au fost cununați de Tudor Constantin, zis Doru Cartofaru, care este finul lui Nuțu Cămătaru. Acesta este unul dintre cele mai mari dezvoltatori imobiliari din București cu proiecte care așteptau autorizații de la Primăria Sectorului 5.

Related posts

Taxa pe Soare contestată de Asociația Prosumatorilor. Guvernul vrea mai mulți bani de la români

econtext

România, oficial în „Coaliția avioanelor F-16” care vor lupta contra Rusiei. Când începe asaltul?

econtext

Zeci de stații de încărcare pentru mașinile electrice vor fi montate în Sectorul 4, promite primarul Daniel Băluță

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix