9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
Uncategorized

AGRICULTURA MOARE rapid si sigur: Peste 25.000 de fermieri au fost nimiciti de criza. VEZI care sunt judetele cu cele mai mari epurari

Agricultorii se revolta impotriva guvernului condus de Victor Ponta, acuzand autoritatile ca nu intervin in scandalul legat de laptele toxic.

Este, insa, numai varful icebergului deoarece agricultorii au avut de suferit profund in ultimii ani, iar viitorul arata si mai crunt. Astfel, dincolo de acest scandal, fermierii vor fi loviti in alt punct dureros: veniturile!

Cum asa? Simplu, prin introducerea impozitului forfetar in sectorul agricol, care le va diminua serios veniturile.

Astfel incat, nu este de mirare ca numarul fermierilor scade de la un an la altul, astfel incat ne vom trezi curand ca, intr-o tara cu potential agricol enorm cum e Romania, vom ajunge sa consumam lactate tot din import.

Sectorul agricol in criza

Econtext va arata cum a evoluat sectorul agricol romanesc de la inceputul crizei si pana in prezent, de la finele anului 2008 si pana la sfarsitul lui 2012. Si avem in vedere numarul agricultorilor: cum a evoluat numarul acestora din 2008 si pana in 2012.

In fiecare judet din tara. Iar realitatea este mai mult decat dura: criza a distrus deja peste o cincime din sectorul agricol romanesc.

Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind agricultura romaneasca. Iata si alte analize de acest gen:

 

Harta agricola a Romaniei. Topul salariilor incasate de agricultorii din toate judetele tarii

Paradox national: Romania e o tara agricola, dar peste 200 de licee agricole au fost inchise. Vezi cum a fost distrusa agricultura romaneasca

Romania nu stie sa se imbogateasca: Suntem pe ultimul loc in UE la dezvoltarea afacerilor care aduc cei mai multi bani

 

Fermieri

Dupa cum spuneam, sectorul agricol romanesc a pierdut o cincime din numarul fermierilor in criza. Enorm! Astfel, la finele anului 2008, Romania avea 124.845 de fermieri, pentru ca numarul lor sa ajunga la putin sub 100.000 in 2012.

O scadere de peste 20% in numai PATRU ANI!

In total, din cele 41 de judete ale tarii, numarul fermierilor a scazut in 37! Si a crescut doar in 4, dar intr-un ritm mai mult decat anemic. In acest ritm, in cincisprezece ani nu va mai fi picior de agricultor in Romania.

 

 

Dar IATA cati agricultori mai sunt in judetele tarii: iata unde a scazut drastic numarul acestora, dar si unde a urcat timid:

 

 

 

Related posts

Unde sunt Nea Marin Miliardarul, Monstrul sau Misiunea Spatiala Delta? Romania incepe sa dispara de pe harta cinematografiei. Vezi cate filme mai producem

Asaftei Bogdan

EXCLUSIV De ce vrea Fondul Proprietatea să se listeze la Londra prin DI-uri

Popescu Dan Cristian

Ce masini au cei mai cunoscuti politicieni din Romania. Vezi ce autoturisme 4 X 4 conduc Tariceanu, Mitrea, Ponta, Nastase, Antonescu, Udrea, Vanghelie, Oprea, Fenechiu

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More