21.1 C
București
28 mai 2023
econtext.ro
AGROPORT

AGRICULTURĂ PRIMITIVĂ: creștere SLABĂ a numărului de tractoare deținute de fermierii români

Suntem o țară cu o suprafața agricolă uriașă, dar stăn încă prost la tractoare. Grânarul Europei de altădată are încă un număr redus de utilaje agricole, iar la tractoare excelăm în minus, chiar dacă numărula cestora crește de la un an la altul. Dar crește lent. Poate ar fi bun un program, de nul ”Primul Tractor”.

Astfel, la începutul anului 2017 (sau final de 2016), românii aveau 206.347 de tractoare, potrivit datelor furnizate Econtext de către INS și Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Ceea ce reprezintă o creștere de 7.063 de tractoare, un avans destul de slab.

Iar dacă raportăm la o perioadă de zece ani (2017 față de 2007), avansul este de circa 30.000 de tractoare.

Vechime mare

În plus, cea mai mare parte a tractoarelor deținute de fermierii români, respectiv circa 70% din numărul total, au durata normală de funcţionare depăşită. În regiunile Sud-Vest și București-Ilfov se înregistrează cel mai mare număr de tractoare cu durata normală de funcţionare depăşită, ponderea acestora în total fiind de peste 80%. În schimb, în Sud-Muntenia, Vest și Centru, ponderea tractoarelor cu durata normală de funcţionare depăşită se plasează sub 70%. Judeţele în care ponderea tractoarelor amortizate este peste 85 % sunt: Bacău, Botoșani, Ialomița, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava și Vâlcea.

Related posts

România suferă pentru importurile făcute de Ucraina! Ministerul Agriculturii, țapul ispășitor!

Vlad-Tătaru Andreea

Vizită a crescătorilor români la ferma cu 25.000 vaci din Qatar! „în Qatar nu se importă lapte! își protejează și dezvoltă brandul!”

Cazaban Emilia

EXCLUSIV! Cât de sănătoase sunt în realitate legumele cultivate în România. Le sufocăm în CHIMICALE

admin

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More