30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Alegeri 9 iunie. Diaspora din Noua Zeelandă deschide alegerile pentru Parlamentul European

Alegeri 9 iunie. S-a deschis oficial votul din Diaspora pentru alegerea reprezentanților în Parlamentul European. Românii din Auckland, Noua Zeelandă sunt primii votanți care vor decide pe cine trimit în forul legislativ european.

Alegeri 9 iunie. Diaspora din Noua Zeelandă deschide alegerile pentru Parlamentul Europea

Alegeri Parlamentul European. România are dreptul la 33 de mandate

Alegeri 9 iunie. Secția de votare s-a deschis sâmbătă la ora 22:00, ora locală a României. Votul din Diaspora pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European se va desfășura pe durata a 34 de ore, în funcție de fusul orar.

Cetățenii români aflați peste hotare își pot exercita dreptul de a vota până luni, 10 iunie, ora 08:00 a României, când se va închide ultimele secții de votare aflate pe Coasta de Vest a Statelor Unite și din Canada.

– Cartea de identitate
– Cartea electronică de identitate
– Cartea de identitate provizorie
– Buletinul de identitate
– Pașaportul diplomatic, electronic, de serviciu/electronic
– Pașaportul simplu/electronic/simplu temporar

Carnetul de serviciu militar (pentru elevii din școlile militare).

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziția românilor din Diaspora, 915 secții de votare, un număr de secții fără precedent din 1918 și până în prezent. Evident, cele mai multe secții de votare au fost organizate în statele cu cele mai mari comunități de români, Italia, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Aproximativ un milion de tineri români vor vota pentru prima oară la alegerile pentru Parlamentul European
În lupta pentru obținerea unui scaun de demnitar în forul legislativ s-au înscris 12 partide politice și patru independenți. Lupta este acerbă în condițiile în care România are dreptul la doar 33 de mandate. Merită menționat că la nivel național, vor fi aproximativ un milion de tineri care vor vota pentru prima dată la alegeruile pentru Parlamentul European viața lor.

Related posts

Mihai Trăistariu nu mănâncă pentru a scăpa de kilograme! Vezi situația artistului!

Nemeșan Iulian

România, vizată de noul proiect de lege adoptat de către Congresul american

econtext

A fost ales câștigătorul licitației pentru elaborarea documentației necesare realizării Drumului Radial 10

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix