33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Alegeri prezidențiale în Rusia. Candidații se înghesuie la scaunul lui Putin

Alegeri prezidențiale din Rusia sunt programate să aibă loc anul viitor, în luna martie, iar viitorul președinte va fi, nimeni nu se îndoiește, Vladimir Putin care nu a mai plecat de la putere din 2000. Acest lucru nu-i împiedică pe diverși candidați să se înscrie în cursa prezidențială.

Vladimir Putin nu-și face griji în legătură cu rezultatul viitoarelor alegeri prezidențiale din Rusia. Sunt doar o formalitate, o bătaie de cap, pentru personajul care nu a mai părăsit puterea din 2000. Scrutinul a fost programat pentru luna martie. Cadrul legislativ și instituțiile statului au fost constuite în așa fel încât Putin să iasă învingător.

Vladimir Putin are o concurență puternică

Comisia electorală din Rusia a primit până în prezent 16 candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din martie 2024. Cea mai importantă este, bineînțeles, a dictatorului de la Kremlin. Putin se află la putere din 2000, iar realegerea sa este doar o formalitate.

„Au fost primite până la ora actuală dosarele a 16 candidaţi”, a declarat preşedinta Comisiei electorale, Ella Pamfilova, citată de agenţiile de presă ruse.

În ciuda nemulțumirilor uriașe ale populației ruse, dictatorul de la Kremlin nu-și face griji. Opoziția a fost interzisă, iar statul funcționează doar în interesul lui Vldimir Putin, conform AFP. Deci, alegerile din primăvară sunt ultima sa grijă.

Candidații trebuie să se înregistreze oficial

Conform regulilor electorale din Rusia, contracandidații lui Vladimir Putin au termen până pe 27 decembrie să depună o cerere iniţială de înregistrare. Este procedura stabilită de Comisia electorală, iar termenul este prevăzut de calendarului electoral oficial.

În cazul în care Comisia îi acceptă cererea, un candidat independent, fără un partid reprezentat în Duma, trebuie să colecteze 300.000 de semnături de susţinere. Acestea trebuie depuse cu cel puțin 45 de zile înainte de alegeri. Ulterior, după analiza acestora, Comisia Electorală ia o decizie finală. Candidatul este lăsat să participe sau respins.

Ella Pamfilova a mai spus că „circa 38 de milioane de alegători”, din 29 de circumscripţii vor putea vota online. Alegerile pentru scaunul lui Vladimir Putin sunt prevăzute să se desfășoare timp de trei zile. Scrutinul a fost programat între 15 şi 17 martie 2024.

Vladimir Putin nu are emoții la alegeri

La alegerile prezidențiale de anul viitor vor participa și alegători din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia în estul şi sudul țării. Putin vizează un nou mandat de şase ani la Kremlin. Iar obținerea acestuia este o formalitate.

Opoziţia a fost redusă la tăcere în ultimii ani. Cvasitotalitatea opozanţilor politici de anvergură, cum este militantul anticorupţie Aleksei Navalnîi, au fost aruncaţi în închisoare sau împinşi în exil.

Drept urmare, Vladimir Putin are toate șansele să rămână la Kremlin până în 2036, când va împlini 84 de ani.

Related posts

Se pregăteşte NATO de război? Jens Stoltenberg: Va fi un răspuns unit și determinat

econtext

Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova

econtext

Ruşii au atacat din nou blocuri de locuinţe! Cel puţin 5 morţi şi 31 de răniţi în Doneţk

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix