33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Alertă în toată Ucraina după ce Rusia a lansat avionul supersonic cu ogive nucleare. Cum atacă

Alertă în toată Ucraina după ce Rusia a lansat avionul supersonic cu ogive nucleare. Este pentru a doua de la începutul acestui an când în Ucraina se dă alarmă pe întregul teritroiul al țării.

Pentru a doua oară, la 25 aprilie, a fost declarată o alertă aeriană în întreaga Ucraină din cauza decolării unui MiG-31K care putea transporta o rachetă aeropurtată Kinzhal, iar pericolul a rămas timp de aproximativ o jumătate de oră.

Avionul poate trasporta atât ogive convenționale cât și unele nucleare. Dată fiind reacția Ucrainei, e posibil să fie vorba de a doua variantă.

Alertă în toată Ucraina după ce Rusia a lansat avionul supersonic cu ogive nucleare. Cum atacă 

” Atenție! Pericol de rachete în toată Ucraina! A fost reperată decolarea MiG-31K”, a fost mesajul primit de populație.

Prima alertă privind decolarea avionului de luptă rusesc joi a fost lansată la ora 10.30. Aceasta a durat 25 de minute. La ora 13.00, capitala și o serie de regiuni erau în alertă din cauza amenințării cu rachete.

Ce este MiG-31K?

Mikoyan MiG-31 (Mikoyan MiG-31 este un avion de interceptare supersonic dezvoltat pentru Forțele Aeriene Sovietice de către biroul de proiectare Mikoyan ca înlocuitor pentru precedentul MiG-25 „Foxbat”; MiG-31 se bazează pe MiG-25 și împarte elemente de proiectare cu acesta.

Au fost produse mai mult de 500 de aeronave MiG-31, dintre care 370 au fost livrate Forțelor Aeriene Ruse și 30 sunt în serviciul Forțelor Aeriene din Kazahstan.

MiG-31 este cel mai rapid avion de luptă operațional din lume. Continuă să fie operat de Forțele Aerospațiale Ruse și de Forțele de Apărare Aeriană din Kazahstan după sfârșitul Războiului Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

MiG-31 a executat un zbor experimental de 7 ore, acre este cel mai lung pe care acest tip de aeronavă l-a prezentat vreodată.

Avionul are rachete rachete Kh-47 Kinzhal la bord. O lansare a acestei arme necesită urcarea la altitudini mari și utilizarea unei postcombustii care arde rapid tot combustibilul, scrie defence-ua

Ce este racheta Kinzhal?

Kh-47M2 Kinzhal este o rachetă balistică rusă lansată din aer cu capacitate nucleară, probabil derivată din racheta rusă lansată de la sol 9K720 Iskander-M. A fost una dintre cele șase arme de „generație următoare” prezentate de președintele Putin în timpul unui discurs din martie 2018.

La 19 martie 2022, Ministerul rus al Apărării a afirmat că a tras o rachetă Kinzhal asupra unui depozit de muniții din jurul orașului Deliatyn, în sud-vestul Ucrainei. Aceasta marchează prima utilizare cunoscută a armei în luptă.15 Statele Unite au reușit să urmărească racheta „în timp real” în timpul zborului său, potrivit CNN, care citează oficiali guvernamentali americani, potrivit presei

Racheta are o viteză de aproximativ 10 Mach și o bătaie de peste 2.000 de kilometri. Racheta poate fi dotată cu ogive convenționale sau nucleare, este de 500 de kilograme. Racheta este destinată pentru distrugerea de ținte terestre și navale.

Related posts

Câți deținuți au ieșit din pușcăriile rusești și au intrat în Grupul Wagner. Mulți au pierit pe frontul din Ucraina

econtext

SUA pun pe MIG-ul Ucrainei „racheta momeală”, imposibil de detectat de ruși. Se zăresc și F-16

econtext

400 de avioane și 20 de nave ale Chinei, gata să invadeze Taiwan. SUA știu când se va întâmpla

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix