33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Alertă maximă la granița NATO! Este decizia momentului în Europa: Piloţii au ridicat avioanele

În zona de nord de supraveghere aeriană a NATO au fost interceptate recent două bombardiere de patrulare maritimă ruse. Evenimentul a avut loc ruse în spaţiul aerian internaţional de deasupra Scoţiei, iar Marea Britanie a reacționat imediat.

Așadar, autoritățile din Marea Britanie au transmis luni, 14 august, că avioane de vânătoare Typhoon au interceptat două bombardiere de patrulare maritimă ruse în spaţiul aerian internaţional de deasupra Scoţiei, în zona de nord de supraveghere aeriană a NATO.

Bombardierele ruse au fost interceptate după ce au intrat în zona de supraveghere aeriană a NATO. Piloţii au ridicat avioanele Typhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti în această dimineaţă şi le-au monitorizat în timp ce acestea au trecut pe la nord de Insulele Shetland, gata să contracareze orice potenţială ameninţare la adresa teritoriului britanic”, a declarat ministrul de stat pentru forţele armate, James Heappey, conform Reuters.

Potrivit sursei menționate, Marea Britanie recurge frecvent la aeronavele sale Typhoon în răspuns la astfel de incidente. Piloţii britanici au realizat recent peste 50 de interceptări similare în cursul unei misiuni de poliţie aeriană a NATO în Estonia.

Grupul Wagner ar încerca să recruteze într-un stat membru NATO

Gruparea Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, pare să aibă intenții de recrutare în Polonia. Cel puțin asta se înțelege din mai multe stickere care au fost deja confiscate de către Poliția din Polonia. Acestea par să aibă drept scop recrutarea de personal pentru temuta grupare de mercenari din Rusia.

Sâmbătă, 12 august, o purtătoare de cuvânt a Poliției din Cracovia, oraș aflat în sudul Poloniei, a explicat că aceste stickere, de mărimea unui unei coli A5, au fost raportate de cetăţeni în mai multe cartiere ale orașului polonez.

Stickerele prezintă logo-ul Wagner, alături de textul scris în limba engleză: „Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă”. Codul QR de dedesubt trimite la un site de recrutare a grupului de mercenari, au mai precizat reprezentanții Poliţiei, potrivit dpa.

„Nu ştim dacă acţiunea cu stickerele este o glumă sau dacă există ceva mai serios în spatele ei”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Cracovia.

Parchetul a fost informat şi că poliţia încearcă să-i identifice pe cei care au afişat stickerele, a mai spus aceasta.

Reamintim faptul că în Polonia este ilegală efectuarea de recrutări pentru armate străine şi forţe de mercenari, precum şi activarea în astfel de organizaţii. Cei care încalcă aceste interdicţii riscă până la cinci ani de închisoare.

Related posts

BELGIA SI GERMANIA, tarile europene cu cele mai multe oferte de munca. TOPUL statelor europene in care se fac cele mai multe angajari

Asaftei Bogdan

Premierul slovac Robert Fico susține că mai multe țări NATO și UE vor să trimită trupe în Ucraina

econtext

În SUA sunt mai mulți milionari decât toată populația României

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix