19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Alertă maximă. Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele

Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele Germania a interzis zborurile către Teheran. SUA și aliații săi prevăd că o potențială lovitură iraniană cu rachete sau drone împotriva Israelului este iminentă. Iar Israelul va răspunde.

Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele. Germania a interzis zborurile către Teheran.

Bazându-se pe informațiile israeliene și americane, probabilitatea ca rachete de mare precizie să vizeze locații militare și guvernamentale israeliene este foarte mare, potrivit Jerusalem Post.

Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele

Țările din regiune și Statele Unite se aflau în alertă maximă și se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului ca răspuns la un bombardamentul asupra Consulatului iranian din Damasc, Siria, atribuit Israelului.

Compania germană Lufthansa a declarat miercuri, după o evaluare atentă, că a decis să suspende zborurile către și dinspre Teheran „din cauza situației actuale din Orientul Mijlociu”.

Atacul Iranului va fi întâmpinat cu „lovituri pe pământ iranian”, a avertizat Israelul, potrivit ynetnews.com.

Ministrul de Externe, Israel Katz, a anunțat că un atac al Teheranului de pe pământ iranian „va necesita un răspuns direct” .

Ministrul de Externe, Israel Katz, a avertizat miercuri că Israelul va lovi în interiorul Iranului pentru fiecare atac ce provine de pe teritoriul iranian.

Ministrul Apărării, Ioav Gallant, a efectuat o evaluare operațională la sediul IDF din Tel Aviv la începutul acestei săptămâni.

În urma întâlnirii, Gallant a spus că instituția apărării a finalizat pregătirile pentru a răspunde oricărui scenariu care s-ar putea dezvolta cu Iranul.

Inclusiv se ia în calcul lovituri asupra centrelor nucleare ale Iranului, pentru care Israelul s-a pregătit prin mai multe exerciții nucleare.

Miercuri, liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a jurat să se răzbune pentru atacul asupra clădirii Consulatului din Damasc, care a ucis lideri ai Gărzii Revolției IRGC.

„Israelul a atacat Consulatul iranian din Damasc. Consulatele fac parte din țările cărora le sunt afiliate și, astfel, atacul a fost lansat împotriva acelei țări. Israelul va plăti pentru greșeala făcută”, a spus acesta într-un discurs la sărbătoarea Eid al Fitr, de încheiere a Ramadanului.

În plus față de amenințarea iraniană, Israelul se așteaptă la atacuri și din partea milițiilor susținute de Teheran, mai ales după ce armata a lansat un atac aerian care i-a ucis pe cei trei fii ai liderului politic de rang înalt al grupului terorist palestinian Hamas, Ismail Haniyeh.

Related posts

O dronă ucraineană a lovit o clădire din Rusia

econtext

Taxă pentru cei bogaţi. Suma neaşteptată care se poate strânge în fiecare an

econtext

Stoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un pachet de sprijin

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix