18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ambasadorul României în SUA afirmă că a fost exclus de la întâlnirile politice ale lui Ciolacu de peste Ocean. Ce i s-a zis

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat la afirmaţiile lui Andrei Muraru ambasadorul României în SUA şi a declarat că cea mai mare calitate în politică este răbdarea.

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.

“Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Prezent la întâlnire, Ciolacu i-a dat replica lui Muraru.

“O să-mi permit, că eu cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York – împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei. Şeful Executivului se va întâlni luni cu secretarul de stat american Antony Blinken.
De asemenea, va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Related posts

Rusia a bombardat puternic Ucraina la granița României. Mesaje RO-ALERT, în Tulcea

econtext

Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă, începând de luni

econtext

Pescobar a rămas fără restauratul din Snagov. Taverna Racilor a ars în întregime

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More