10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ambasadorul rus la București amenință, după declarația șefului Armatei din România

Ambasadorul Rus la București, Valeri Kuzmin, a venit cu o reacție fermă după avertismentul emis de Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, cu privire la necesitatea ca populația României să fie pregătită pentru posibilitatea unui război.

În acest context, ambasadorul rus la București spune că totul face parte dintr-o declarație influențată de presiunea liderilor politici care încearcă să instige la panică și isterie militară.

Potrivit acestuia, generalul Gheorghiță Vlad pleacă de la premisa că cineva amenință România din afară, arătând cu degetul spre Rusia.

Ambasadorul rus la București: „Sigur că niște consecințe trebuie prevăzute”

Valeri Kuzmin spune că ce a declarat Gheorghița Vlad presei reprezintă o afacere internă a României. Deși spune că Rusia nu caută război, amenință cu consecințe, având în vedere că România s-a arătat preocupată de serviciul militar.

„Dar de îndată ce România invită şi mai multe trupe, se declară îngrijorată de serviciul militar, atunci sigur că nişte consecinţe trebuie prevăzute. Vorbim în mod deschis despre ele, dar în niciun caz nu căutam război.

În ceea ce privește detaliile, sigur, nu este treaba mea să le comentez”, a declarat ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin.

Ambasadorul Rus

Generalul Gheorghiță Vlad, acuzat că încurajează isteria militară

Potrivit lui Kuzmin, interviul generalului Gheorghiță Vlad a fost unul obișnuit, mergând pe același tipar ca oficialii militari ai altor țări.

Ambasadorul rus la București consideră, astfel, că toți vor să încurajeze isteria militară în rândul populației.

„Altfel, ce aţi găsit aşa de interesant, aşa de surprinzător în interviul domnului Vlad Gheorghiţă? A fost un interviu obişnuit.

V-am dat exemple similare (cu oficiali militari – n.r.) din Cehia, Polonia, Estonia, Lituania – toate încurajează un fel de isterie militară şi sunt împinse şi rostogolite de liderii politici. Sigur, ei (comandanţii militari – n.r.) îşi fac treaba aşa cum ştiu ei mai bine pentru funcţia şi îndatoririle pe care le au”, a adăugat ambasadorul rus la București, potrivit antena3.ro.

Generalul Gheorghiță Vlad a avertizat că populația trebuie să se pregătească de război
Declarațiile făcute de ambasadorul rus la București vin după ce șeful Armatei Române a avertizat că este necesar ca populația civilă din România să fie pregătită pentru eventuale situații de conflict armat.

Ambasadorul Rus

„Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.

Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova.

Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a spus generalul Gheorghiță Vlad.

Related posts

Trupele lui Putin pot ajunge în România în 24 ore. Harta care arată ce teritorii ar cuceri în 2024

econtext

Robert Negoiță și-a început săptămâna cu un live pe Facebook din zona Brățării

econtext

Urmează să fie montate camere de supraveghere la toate școlile și grădinițele din Sectorul 4

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More