21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL

ANAF a scos la vânzare un teren al Elenei Udrea – La câți bani e evaluată proprietatea

ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătraţi, din Bucureşti, aparţinând fostului ministru Elena Udrea, anunţă Profit.ro. Terenul este situat în zona lacului Străulesti, similar cu câteva loturi mai mici de teren pe care ANAF încercat în mai multe rânduri să le vândă, prima tentativă fiind în octombrie 2022.

Lotul de 5.000 de metri pătraţi scos acum la vânzare este evaluat la aproape 2 milioane de euro (9 milioane de lei, inclusiv TVA), sumă care ar fi suficientă pentru a acoperi prejudiciul care ar trebui recuperat de la fostul politician, potrivit unor calcule ale ANAF consultate de Profit.ro.

Nu este clar cum ar fi distribuite sumele încasate la o eventuală vânzare, printre creditori fiind, pe lângă ANAF, şi Biroul de Turism pentru Tineret.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Related posts

Ciprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5

econtext

FOTO. În Parcul Circului din București, toată iarba e pârjolită. Rezistă, în schimb, gunoaiele

econtext

Armata germană i-a transmis un „Nu” rapid lui Marcel Ciolacu

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More