0 C
Bucharest
21 ianuarie 2020
econtext.ro
  • Home
  • ACTUAL
  • ANALIZĂ Econtext: Numărul șomerilor cu diplomă s-a înjumătățit în ultimii ani. Care este CAUZA
ACTUAL

ANALIZĂ Econtext: Numărul șomerilor cu diplomă s-a înjumătățit în ultimii ani. Care este CAUZA

Scade numărul șomerilor din mediul universitar, arată o statistică realizată de Econtext, pe baza datelor primite de la Institutul Național de Statistică (INS) și Ministerul Educației.

Mai precis, este vorba despre șomajul în rândul persoanelor care au minim studii universitare. Iar datele afirmă următorul lucru: la finele anului trecut, numărul șomerilor cu diploma universitară era de 16.487 de persoane. Ceea ce reprezintă mai mult decât o înjumătățire, practic, față de anul 2012, când numărul acestora totaliza 37.197. O reducere de 60%!

Care ar fi explicația?

O explicație posibilă ar fi faptul că s-a redus în ultimii ani numărul celor care decid să urmeze cursuri universitare, mulți dintre ei nevând o idee clară despre cariera pe care doresc să o urmeze. Și nici despre posibilitățile reale de angajare după licență.

O explicație aparentă, dar care nu se susține prin cifre, este că ar fi crescut oportunitățile de angajare pe teritoriul țării noastre. Ceea ce nu este, real. Dimpotrivă!

Related posts

Oamenii de afaceri: Parlamentul „adâncește nesiguranţa cetăţenilor şi neîncrederea mediului privat”

admin

Iohannis: PSD amputează Justiția. Votează legi pentru Dragnea. Toți ambasadorii UE, îngrijorați

admin

Cum se fac jocurile la Romgaz: pe bază de autopropunere

admin

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More