28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Andreea Esca, folosită într-o escrocherie online. Naivii au plătit câte 250 de euro

Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite vedete de televiziune. Din acest motiv, orice știre ce o are ca protagonistă este vizualizată de un număr uriaș de români. Este și motivul pentru care escrocii se folosesc de imaginea ei pentru a obține bani de la victime. Fraudele se petrec, mai ales, pe rețelele de socializare unde sunt o mulțime de curioși care doresc să afle ultimele noutăți din viața Andreei Esca.

Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute vedete ale ProTV. De aceea, un banner cu titlul „Acesta este ultimul interviu cu Andreea Esca. Chiar merge la închisoare?” a devenit viral pe Facebook. O mulțime de curioși au vrut să vadă ce se întâmplă. Pe o parte dintre ei, curiozitatea i-a costat. Aceasta deoarece s-au lăsat convinși să plătească, câte 250 de Euro în speranţa că vor primi sfaturi despre cum să se îmbogățească, direct de la vedeta de televiziune. Doar că este vorba despre o știre falsă, bazată pe un furt de identitate.

Cei care au făcut greșeala să se ia după această „știre”, care a fost difuzată doar pe Facebook, în online, au ajuns pe un site-fantomă care conţine mesaje menite să-i păcălească pe oameni să plătească pentru sfaturi de îmbogățire rapidă. Furtul de imagine o vizează pe Andreea Esca, dar și posturile de televiziune Pro TV şi Digi24. Și din păcate nu este ceva singular, conform paginademedia.ro.

Astfel de titluri sunt folosite în mod frecvent de site-uri-fantomă pentru a atrage pe naivii dornici să se îmbogățească. Un astfel de titlu sună așa: „Banca Naţională a României o dă în judecată pe Andreea Esca pentru sfaturile sale bune despre cum poate deveni fiecare român cu adevărat bogat”. Iar așa zisul articol este prezentat sub sigla postului de televiziune Digi 24.

Vedeta dezminte orice legătură cu autorii escrocheriei

Andreea Esca spune că astfel de escroci există de când lumea, dar că ea nu are nici o legătură cu mesajele care apar. Nici nu comentează deoarece nu reprezintă o temă de discuție.

„Nu ştiu ce sunt aceste treburi. Distracţiile unora pe Internet. Nici n-am deschis. Scuze, dar sunt cu multă treabă, n-am timp de unii care n-au ce face. Nu mă interesează să vorbesc cu nişte motoare de calculator. Nu există temă de discuţie, iar escroci virtuali sau fizici există de când lumea”, a spus Andreea Esca, conform paginademedia.ro.

Andreea Esca, victimă pe Facebook și în trecut

Nu este pentru prima dată când Andreea Esca, vedeta ProTV a fost victima unei escrocherii pe Facebook. În anul 2017, mai multe conturi false cu numele ei, în care erau folosite imagini din arhiva personală, au apărut pe Facebook. Iar doi ani mai târziu, în social-media au apărut reclame false la produse de slăbit, cu numele și imaginea sa

La momentul respectiv, vedeta a luat poziție și a explicat că nu și-a dat acordul ca imagnea sa să fie folosită pentru promovarea unor asemenea produse.

„Văd pe Facebook o mulţime de postări despre mine care am nu ştiu ce afacere cu produse de slăbit! Şi acum mă tot întreabă lumea despre asta! Este o ştire falsă, o escrocherie, deci nu vă lăsaţi păcăliţi! Chiar şi după zeci de ani de trăit în media, nu pot să înţeleg ce fel de oameni pot face asemenea mizerii cuiva, fără nici o jenă, teamă, bun simţ… Oare au şi ei familii, copii, prieteni? Cât costă să n-ai nici un Dumnezeu?”, scria Andreea Esca.

Related posts

Zelenski, la Bucureşti: Rusia nu trebuie să transforme Dunărea sau Marea Neagră într-o zonă moartă

econtext

Pe data de 6 septembrie 2023, în Parcul Gării de Nord, studenții protestează pentru că nu au primit reducerea de 90% la biletele de tren

econtext

Anunţul nopţii despre Elena Udrea și Adrian Alexandrov. Nu se aștepta nimeni

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix