23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

ANI, noi controale în toate județele țării. Primari și consilieri locali, găsiți în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate ANI continuă controalele în toate județele. Recent, doi primari, un consilier local, un fost consilier local, precum și fostul director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Prahova au fost găsiți în incompatibilitate sau conflict de interese de natură administrativă.

ANI, controale în toate județele

Conform Agenției Naționale de Integritate ANI, Ana Cornelia Măcrineanu, primar al comunei Viziru, județul Brăila, a fost găsită în conflict de interese de natură administrativă. Inspectorii au constatat că în perioada în care își exercita mandatul de primar, deși avea un interes de natură patrimonială, a emis și semnat în luna martie 2023, o Dispoziție privind acordarea unor angajați din aparatul de specialitate al primarului a unei sume de bani. Potrivit ANI, de această sumă ar fi beneficiat și persoana evaluată.

ANI

De asemenea, Maria Moldovan, primarul comunei Beica de Jos, județul Mureș, ar fi în incompatibilitate. În perioada exercitării mandatului de primar (2020 – prezent), edilul local ar fi semnat o serie de documente care au dus la aprobarea prin Hotărâre a C.L. a încheierii a două acte juridice la un contract de închiriere între comuna Beica de Jos, reprezentată prin primar Moldovan Maria (în calitate de locator) și asociația în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru (în calitate de locatar).

Primari și consilieri locali, găsiți în incompatibilitate

Valeriu Stanciu, consilier local în orașul Amara, județul Ialomița, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2021 – 19 mai 2022.. Inspectorii ANI au constatat că acesta a exercitat simultan cu funcția de consilier local și funcția de președinte al Adunării Generale a Acționarilor în cadrul unei societăți comerciale de interes local.

Un fost consilier local al comunei Cârcea, județul Dolj, Ionel Aurelian Groza, este suspectat că a fost în stare de incompatibilitate între 22 octombrie 2020 și 02 august 2023. Acesta ar fi ocupat simultan funcția de consilier local, precum și una contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Cârcea.

2

ANI continuă verificările

În contextul organizării alegerilor, Agenția Națională de Integritate desfășoară controale la nivelul administrațiilor locale.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat ANI.

Related posts

Scoateți din priză aceste dispozitive imediat! Vă cresc factura la energia electrică

econtext

Un azil pentru vârstnici care funcţiona fără licenţă în Sectorul 5 din Bucureşti a fost închis. Zeci de bătrâni au fost mutaţi pentru a se evita controlul

econtext

Alegerile europarlamentare. Primele rezultate oficiale de la BEC

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix