26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

ANM atenționează. Pe 4 August temperaturile vor fi de nesuportat în toată luna

Meteorologie ANM spun ca după o perioadă cu fulgere, tunete, grindină și vijelii, vremea a luat din nou o întorsătură și canicula vine din nou peste România. Este așteptată, însă, și furtuna Patricia, care deja a făcut pagube în țări din Europa.

Specialiștii în meteorologie susțe ANM că cel mai greu ne va fi în ziua de 4 august, atunci când temperaturile vor depăși 40 de grade.

Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, în următoarele zile temperaturile vor crește foarte mult, iar vremea va deveni caniculară mai ales în zonele de câmpie din sud, vest și est. Vinovat este anticiclonul Azorelor, care va „arunca” aer rece peste vestul și centrul Europei și aer cald spre estul continentului.

În cea mai mare parte a țării, ziua de joi, 3 august, a adus temperaturi de peste 30 de grade Celsius, iar în sud și vest chiar și 38 de grade Celsius. Vineri însă, pe 4 august, temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius.

Valul de căldură se va intensifica în special în sudul și în vestul țării, unde va fi caniculă
Debutul lunii august, ultima lună din această vară, va aduce valori mari de temperaturi la scara întregii țări. De joi valul de căldură s-a extins în toată țara.

ANM

Se va intensifica, în special în sudul și în vestul țării, unde va fi caniculă și disconfortul termic foarte ridicat, pentru că este posibil să consemnăm din nou valori apropiate de 40 de grade, în special în Lunca Dunării, 38 joi și 39-40 de grade pentru ziua de vineri.

„O vară a extremelor meteorologice și în țara noastră”

În a doua săptămână din august vor fi din nou temperaturi în creștere, apropiate de 33 de grade.

„Iată că aceste alternanțe semnificative rămân de interes și pentru luna august din acest an, care cu siguranță va confirma o vară a extremelor meteorologice și în țara noastră”, a declarat recent Elena Mateescu, directorul ANM.

Related posts

Prognoza meteo, 31 martie. Sfârșit de martie cu temperaturi de vară

econtext

Rusia ar putea face armata obligatorie în Europa. Tot mai multe forțe europene vorbesc de reintroducerea serviciului militar

econtext

Ce spun apropiații studentei ucise din Timișoara. Ar fi consumat substanțe interzise

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix