16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Aproape 2 milioane de pensionari care nu primesc niciun ban în plus după recalcularea din septembrie

Aproape 2 milioane de pensionari nu vor lua niciun ban în plus după recalcularea pensiei, în septembrie. Iar acest lucru ține de vechimea în muncă.

2.000.000 de pensionari nu vor primi nimic în plus după marea recalculare din septembrie. Profesorul Anton Hadăr a explicat de ce acești români nu vor beneficia de majorarea pensiei.
Marea recalculare din septembrie se va face după o nouă formulă și după noi reguli. Newsweek România prezintă la finalul articolului o serie de exemple de pensionari care nu iau niciun ban la pensie la reclalculare

Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus după recalcularea din septembrie. Ce vechime aveau
Profesorul Hadăr a calculat, în direct la Antena 3 CNN, pensiile după noua formulă și a arătat de ce aproape 2 milioane de oameni nu vor primi niciun leu în plus în septembrie.

Profesorul a luat drept exemplu cazul unui bărbat care a lucrat ca mecanic utilaj în industria textilă, cu stagiu de cotizare contributiv de 15 ani și 28 de zile.

„A muncit mai puțini ani, aceasta este marea problemă, iar formula nu-l avantajează. A primit mărirea de 13,8%, dar doar cu ea rămâne.

Totul pentru că el a lucrat doar 15 ani și știm foarte bine că acum cântăresc foarte mult, mai ales la pensiile mici, punctele de stabilitate.

Punctele de stabilitate se dau pentru ani mulți petrecuți în câmpul muncii. Cine a muncit între 15 și 25 de ani, primește zero puncte, pentru că așa prevede legea”, a explicat profesorul, la Antena 3 CNN.

Prin urmare, românii care au muncit între 15 și 25 de ani nu vor beneficia de majorarea pensiei în baza noii legi.

Când s-au năcut românii care nu iau bani la pensie?

Din exemplele date de fosta șefă a Casei de Pensii Doina Pârcălabu reiese că nu vor crește pensiile româncelor născute în ianuarie – martie 1950 care au ieșit la pensie la 59 de ani. De o creștere infimă vor avea parte femeile născute în aprilie – iunie 1950 și care au ieșit la pensie la 59 de ani.
pensionari
pensionari

Femeile născute între aprilie – martie 1945 primesc creștere zero, cele născute între aprilie și august creștere de 0,3%, iar femeile născute între septembrie 1945 și ianuarie 1946 primesc o creștere de doar 0,66%.

„Trebuie spus că acolo unde sunt creşterile negative, cu minus, românii vor rămâne cu cuantumul pensiei aflat în plată. Nu se va diminua nimic”, a dat asigurări fosta şefă a Casei de Pensii, Doina Pârcălabu.

pensionari

Potrivit tabelelor de mai sus, vor avea creștere zero (nu vor primi nicio majorare la recalculare) la pensie românii născuți între octombrie 1958 și iunie 1961. Ei au ieșit la pensie la 61 sau 62 de ani.

Related posts

Benzina se scumpeşte în întreaga lume şi asta înseamnă un nou avans al inflaţiei

econtext

România va doborî dronele Rusiei ce se apropie de teritoriul său cu ajutorul SUA și Franței

econtext

Primele F-16 olandeze pentru Ucraina ajung în două săptămâni la centrul de antrenament din România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix