28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Aproape 700 de blocuri din București rămân fără apă caldă ca urmare a unor lucrări de reparații și înlocuire de conducte

Furnizarea de apă caldă va fi oprită în mai multe zone din București în zilele următoare, ca urmare a programării unor lucrări de reparație și înlocuire de conducte la rețeaua primară a Capitalei, a anunțat vineri Termoenergetica.

În perioada 7-14 iulie, până la ora 23.00, vor fi afectate 175 de blocuri din zona șoselei Pipera și a străzii Nicolae Caranfil din sectorul 1, ca urmare a unor lucrări la conducta Magistralei Griviţa – CET Grozăveşti DN 700 mm. Se vor executa operaţiuni necesare „întregirii conductelor” reţelei primare de termoficare DN 700 mm, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgenţă deja executate.

De asemenea, reprezentanţii Termoenergetica anunţă lucrări de înlocuire a reţelei pe conducta DN 600 mm, în intersecţia bulevardelor Ion Mihalache, Turda şi Mareşal Alexandru Averescu din sectorul 1. Vor fi înlocuiţi aproximativ 15 metri de conductă, fără a fi oprită furnizarea apei calde.

Pe Magistrala 1 Sud – conducta DN 600 mm – în zona străzii Doamna Ghica şi şoselei Fundeni din sectorul 2 se realizează lucrări de reparaţii a reţelei primare. În perioada 12 – 14 iulie va fi sistată furnizarea apei calde pentru aproximativ 90 de blocuri şi Spitalul Fundeni.

Lucrări de reparaţii sunt programate şi pe Magistrala 3 Sud DN 700 mm, pe bulevardul Corneliu Coposu din sectorul 3. Pentru aproximativ 25 de blocuri din zonă va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 11-13 iulie, ora 23:00.

Reprezentanţii Termoenergetica intervin şi pe conducta DN 300 mm, în zona străzii Reşiţa din sectorul 4. Din cauza altor urgenţe intervenite în cursul acestei săptămâni, lucrările anunţate săptămâna trecută nu au fost executate. În cadrul acestui şantier se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 11-15 iulie, ora 23:00.

De asemenea, se va acţiona şi pe conducta DN 500 mm în zona Calea 13 Septembrie din sectorul 5, unde se continuă lucrările începute săptămâna trecută. În urma intervenţiilor şi a controlului efectuat în galerie pentru realizarea lucrărilor programate iniţial s-a constatat „starea avansată de coroziune a reţelei” şi s-a decis continuarea lucrărilor de înlocuire cu încă 150 de metri de ţeavă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 10-31 iulie, ora 23:00.

Termoenergetica anunţă continuarea lucrărilor pe tronsonul de reţea – DN 200 mm, pe strada Poiana Câmpina din sectorul 6, acolo unde se vor schimba aproximativ 120 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Această etapă este executată în perioada 10-14 iulie, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru consumatori.

Pe conducta DN 400 mm, în zona bulevardului 1 Mai din sectorul 6, se efectuează lucrările de întregire a reţelei primare de termoficare. Pentru aproximativ 65 de blocuri din sector va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 13-14 iulie, ora 23:00.

Pe conducta DN 1000 mm, în zona intersecţiei străzii Dezrobirii cu Roşia Montană din sectorul 6, se efectuează lucrări de reparaţii pe Magistrala 3 Vest. Pentru aproximativ 75 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada 10-11 iulie, ora 23:00.

Alte lucrări de reparaţii sunt programate pe Magistrala Giuleşti – CET Griviţa, DN 300 mm, pe Calea Giuleşti din sectorul 6. Pentru aproximativ 30 de blocuri din zonă va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 11-14 iulie, ora 23:00.

Reprezentanţii Termoenergetica precizează că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Aceştia au punctat că finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea lor, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Related posts

Prognoza meteo, 18 februarie. Temperaturi ieșite din comun, peste valorile normale

econtext

România scapă de caniculă. Cum va fi vremea la început de septembrie. Prognoza meteo ANM

econtext

O poveste frumoasă despre un om frumos: Tudor Ulianovschi

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix