6.9 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL

Aproximativ 250 de copii din Sectorul 2, proveniți din familii vulnerabile, vor merge la grădinițe cu program prelungit

Primăria Sectorului 2 a anunțat pe pagina sa de Facebook că va sprijini aproximativ 250 de copii proveniți din familii vulnerabile pentru a putea participa la programele de grădiniță cu program prelungit. Această inițiativă are scopul de a se asigura că acești copii vor putea beneficia de educație în aceste instituții.

Pentru a fi eligibile pentru acest sprijin, familiile trebuie să aibă domiciliul în Sectorul 2.

Primăria Sectorului 2 a precizat că va furniza copiilor o masă caldă, cu un buget limitat de 22 de lei pe zi pentru fiecare copil.

„Multe dintre familiile cu venituri mici sau fără venituri nu îşi trimit acum copiii la grădiniţă cu program prelungit din cauză că nu îşi permit, masa fiind contra cost.
Fără acces la educaţie timpurie, acești copii riscă să înceapă şcoala cu un decalaj educaţional faţă de colegii lor. Mai mult de atât, ulterior, integrarea în mediul şcolar va fi mai dificilă”, declară PS2.

Primăria evidențiază că un beneficiu al acestui proiect este că, odată ce copiii sunt înscriși în grădinițele cu program prelungit, ambii părinți pot să lucreze cu normă întreagă. Scopul principal al acestui proiect este prevenirea abandonului școlar.

Pentru acest an, Sectorul 2 a alocat suma de 286,8 milioane de lei pentru educație din bugetul local. În plus, Primăria Sectorului 2 a anunțat că, înainte de începerea noului an școlar, s-a efectuat curățenie în zonele din jurul școlilor, grădinițelor și liceelor din sector. Această curățenie a fost realizată cu ajutorul utilajelor mecanizate și a inclus trotuarele și carosabilul din jurul a 95 de instituții de învățământ din Sectorul 2. Primăria a explicat că această inițiativă are ca scop asigurarea unui mediu cât mai civilizat și mai puțin poluat pentru elevi în noul an școlar.

Primăria Sectorului 2 a subliniat că va continua eforturile de reabilitare și modernizare a școlilor din sector pentru a îmbunătăți calitatea educației.

Related posts

Amenințare cu bombă la mai multe instituții publice din Capitală

econtext

CMIB a anunțat lansarea a două licitații pe SEAP privind iluminatul festiv din București

econtext

Ludovic Orban: „Orice creștere de taxe sau contribuții este nocivă pentru evoluția economiei românești”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More