18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Aragazele vor fi interzise! Ordinul venit direct de la UE

Aragazele vor fi interzise! Acest obiect casnic este folosit de foarte mulți români, dar ar putea dispărea complet din gospodăriile oamenilor. Cu ce vor fi înlocuite?

Aragazele vor fi interzise

Toată lumea folosește acest obiect casnic, însă el ar putea dispărea din gospodăriile oamenilor din cauză că poluează prea mult.

Vorbim despre aragaz, un obiect util în toate bucătăriile și făcăr de care nu au putea trăi.

Deși este foarte folositor, aragazul poluează foarte mult și consumă la fel de mult. Unii români deja au trecut la plita cu inducție, care nu folosește deloc gaz, fie că le place mai mult, fie pentru că arată mult mai bine.

În curând, însă, oamenii nu vor mai putea alege între aragaz și plită cu inducție, deoarece Uniunea Europeană va lua o decizie în ceea ce privește aceste obiecte casnice care poluează.

Motivul pentru care plitele cu inducție sunt mai bune

Pe lângă faptul că nu mai consumă gaz și nu mai poluează, plitele cu inducție sunt o alegere potrivită și din alte motive.

Oamenii nu mai trebuie să stea cu grijă că mâncarea ar putea da în foc, în timp ce nu va mai exista nici stresul cu privire la închiderea ochiurilor. Dacă ai uitat să stingi plita, aceasta se va stinge singură după câteva momente dacă nu va mai avea niciun contact cu oala.

Mai mult, oamenii nu vor mai sta cu grija unei eventuale explozii în cazul în care au loc scăpări mai mari de gaze.

Aragazele

Aragazul va fi înlocuit

Așadar, aragazul tradițional va fi înlocuit, însă nu este niciun motiv de panică deoarece acest lucru se va face treptat, iar oamenii vor avea la dispoziție timp pentru a se obișnui cu noile feluri de a găti mâncarea.

Așa cum spuneam mai sus, unii deja au renunțat la aragazul tradițional și, implicit, și la abonamentul la gaze naturale.

Plitele cu inducție nu folosesc gaz, deci nu funcționează prin flacără. Suprafața lor este din vitroceramică. Curentul electric care trece prin bobine produce un câmp magnetic, care aprinde focul în plita cu inducție. Ca urmare, vasul și conținutul său sunt încălzite.

Related posts

Mandatul european de arestare emis pe numele lui Puiu Popoviciu a fost retras definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București

econtext

Radu Tudor, săgeți către Rareș Bogdan! „NU CREDEAM CA SUNT ATAT DE MULTI CRETINI”

Moise Lidia

ANM informează, cum vor fi temperaturile în acest sfârșit de săptămână. Alertă de vijelii și furtuni

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More