28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Arde pământul în Italia! Palermo și Sicilia, mistuite de flăcări

Arde pământul în Italia! Mai multe incendii fac ravagii acum în Italia, iar salvatorii au evacuat peste 2.000 de oameni deja.

Italia se confruntă și azi cu incendii mistuitoare, după o noapte în care pompierii au luptat din greu cu flăcările. Incendiile au făcut și trei victime, este vorba despre doi bărbați de 70 de ani care au fost carbonizați într-o casă cuprinsă de flăcări și o femeie în vârstă de 88 de ani.

Aceasta din urmă a decedat după ce ambulanța nu a putut ajunge la ea din cauza incendiilor.

Aceleași incendii au făcut și mai multe victime – o persoană este de negăsit, în timp ce doi pădurari sunt la spital cu arsuri grave din cauza flăcărilor.

Situația este foarte gravă, iar președintele regiunii Sicilia s-a văzut nevoit să facă un apel la Bruxelles, subliniind că flota Canadair nu este de ajuns.

„Nu putem să implorăm de fiecare dată să se trimită un avion amfibiu, trebuie să consolidăm flota europeană”, spune el.

Rezervația Pergusa, în pericol

În provincia Enna, un incendiu de proporții distruge rezervația naturală Pergusa. Localnicii sunt îngroziți și au fugit din casele lor pentru a se pune în siguranță. La fața locului se află pompieri, silvicultori și membri ai protecției civile locale. Centrul populat a fost distrus de un incendiu în urmă cu doi ani.

La Ponte Cinque Archi, un nou incendiu a izbucnit în apropierea autostrăzii Palermo-Catania.

Un incendiu care a afectat unitatea de service Eni din Tindari, pe autostrada Palermo-Messina (A-20), a provocat, de asemenea, pagube.

Pompierii au reușit să evite ce era mai rău prin blocarea pompelor de benzină după ce incendiul a afectat zona de recuperare.

Palermo și Sicilia, mistuite de flăcări

Cu sute de focare în curs de desfășurare, Sicilia trece printr-o nouă noapte de urgență. Două mii de persoane au fost evacuate, iar 4.000 de pompieri forestieri, personal de protecție civilă și pompieri lucrează non-stop.

Între timp, problemele persistă pe ruta Palermo-Messina, unde o instalație de servicii a fost distrusă, iar rezervația naturală Pergusa este cuprinsă de flăcări. În timp ce o doamnă în vârstă de 88 de ani a murit în San Martino delle Scale (Palermo), deoarece focul a împiedicat o ambulanță să o salveze, doi bărbați de 70 de ani au fost descoperiți arși într-o casă în flăcări în Cinisi.

Divizia de protecție civilă emite o avertizare pentru „condiții periculoase în Agrigento, Caltanissetta, Enna, Messina și Palermo” pe 26 iulie. Valuri de căldură vor oferi un risc scăzut în Catania, Siracusa, Ragusa și Trapani.

Milano se confruntă cu furtuni puternice

Peste noapte, în oraș a fost o furtună. Pe lângă grindină și ploaie, vântul a fost destul de puternic. Este apocalipsa, au declarat mulți alții, adăugând că nu au mai văzut niciodată așa ceva, după ce au fost treziți din somn și au postat diferite declarații pe rețelele de socializare. În tot orașul, scena era aceeași: copacii căzuseră peste automobile, iar toate liniile de transport în comun erau complet oprite.

Au existat rafale de vânt neașteptate, asemănătoare unor explozii, și fulgere constante care au urmat furtunii. Furtuna, care a afectat mai ales nordul Lombardiei și părți din Brianza, a atins apogeul în jurul orei 4 dimineața.

„Am avut o noapte nedormită. Vântul în oraș a depășit 100 de kilometri pe oră. De la ora 4 dimineața am fost personal alături de tehnicienii municipiului la lucru pentru coordonarea activităților în vederea limitării pagubelor rezultate din furtuna care a lovit orașul nostru aseară. Situația nu este simplă, dar vă garantez că personalul lucrează non stop”, a declarat primarul din Milano, Beppe Sala.

Related posts

Avioanele F-16 vor ataca Rusia imediat după Paște. Sunt mai puternice ca MIG-29 al Rusiei?

econtext

Ucraina se teme că Putin va profita și va ataca Ucraina de Paște. „Nu mergeți la biserică!”

econtext

Războiul din Ucraina, ziua 535. Kievul vrea garanții de securitate până la finalul anului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix