19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Armata israeliană îşi creşte numărul trupelor terestre în Fâşia Gaza. „Vom creşte treptat operaţiunile terestre”

Armata israeliană şi-a crescut numărul trupelor terestre în Fâşia Gaza, unde poartă un război împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, anunţă duminică un purtător de cuvânt, Daniel Hagari, relatează AFP.

„În noaptea de sâmbătă spre duminică am crescut. Ele s-au alăturat celor care luptă acolo” numărul forţelor armate care au intrat în Fâşia Gaza, anunţă el.

„Vom creşte treptat operaţiunile terestre şi extinderea forţelor noastre în Fâşia Gaza”, anunţă el.

Liderul Hamas, pregătit să facă „imediat” un schimb de prizonieri

Armata israeliană a intrat în faza a doua a ofensivei terestre în Gaza, potrivit anunțului făcut sâmbătă seară de premierul Benjamin Netanyahu. Într-o conferință de presă, el a subliniat încă o dată că scopurile armatei israeliene rămân aceleași – distrugerea Hamas și eliberarea ostaticilor.

La scurtă vreme după aceste declarații, liderul Hamas din Fâşia Gaza a transmis că este gata să facă „imediat” un schimb de prizonieri. El cere eliberarea tuturor deținuților palestinieni din Israel, în schimbul celor răpiți.

Bormbardamentele continuă în Fâșia Gaza. Și, în timp ce Israelul vorbește de o nouă fază a războiului, Hamas lansează rachetă după rachetă asupra orașelor israeliene.

În schimb, liderii Hamas spun că sunt gata facă un schimb de ostatici. Ei garantează că-i vor elibera pe cei peste 200 de oamenii nevinovați răpiți în atacul din 7 octombrie. Dar doar dacă Israelul va pune în libertate „toţi prizonierii palestinieni” din închisorile sale.

În conferința de presă de sâmbătă, premierul Netanyahu a declarat că ideea schimbului a fost adusă în discuție de cabinetul său, dar a refuzat să intre în detalii. A preferat să-i amintească încă o dată pe cei care au ajutat Hamasul să comită atrocitățile de acum trei săptămâni.

Related posts

Ucraina, un nou atac în Crimeea. Zeci de militari ruși au murit

econtext

Rusia atacă intens Harkov de pe o șosea națională. Mașinile stau să se termine rachetele Grad

econtext

Rusia bombardează continuu orașul Harkov pentru a sili locuitorii să se evacueze

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix