16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Armata obligatorie pentru bărbaţii sub 30 de ani! Au votat schimbarea legii

Armata obligatorie pentru bărbaţii sub 30 de ani! A fost votată schimbarea legii. Armata Rusiei se mărește, ceea ce înseamnă că războiul din Ucraina nu se va termina curând.

Armata obligatorie pentru bărbaţii sub 30 de ani! Duma de Stat a Rusiei a crescut limita de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu

Marți, 25 iulie 2023, Duma de Stat a Rusiei a votat proiectul de lege care vizează creșterea limitei maxime de vârstă la care bărbații pot fi înrolați în armata națională, de la 27 de ani la 30 de ani.

„Începând de la 1 ianuarie 2024, cetăţenii cu vârsta între 18 şi 30 de ani vor fi convocaţi pentru serviciul militar”, scrie în acea lege, care interzice, totodată, recruţilor să părăsească teritoriul rus începând cu momentul în care biroul de înrolare le-a trimis ordinul de recrutare.

Înainte de a intra în vigoare, legea respectivă trebuie aprobată de Consiliul Federaţiei (Camera Superioară a Parlamentului de la Moscova) şi semnată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, relatează agenția de presă AFP.

A crescut vârsta maximă de mobilizare la 55 de ani pentru o serie de rezerviști ruși

În prezent, Rusia face eforturi ca să realimenteze frontul de luptă din Ucraina cu militari noi. În acest sens, Vladimir Putin a promulgat luni, 24 iulie 2023, o lege privind creşterea vârstei maxime de mobilizare la 55 de ani pentru o serie de categorii de rezervişti, măsură care urmează să fie pusă în aplicare în mod eşalonat din 2024 până în 2028.

Potrivit agenției de presă EFE, modificarea se va aplică mai multor categorii de rezerviști, între care soldaţi, marinari, sergenţi, subofiţeri, sublocotenenţi şi comandanţi secunzi în marină.

Este prevăzută o fază de tranziţie de la 1 ianuarie 2024 până la 1 ianuarie 2028, timp în care vârsta de trecere în rezervă va creşte treptat. În funcţie de grad, între 50 şi 70 de ani, vârsta trecerii în rezervă pentru ofiţeri variază.

Rusia ar putea avea o nouă armată

De altfel, Vladimir Putin are în intenție să construiască o nouă armată. Chiar dacă scopul inițial va fi de apărare a sa, o voce importantă din Ucraina susține ferm că președintele Rusiei face, de fapt, o greșeală care s-ar putea dovedi a-i fi fatală.

Mihailo Podoliak, consilier al șefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a declarat că Vladimir Putin pregătește o nouă armată, formată din personal din cadrul Gărzii Naționale a Rusiei. În opinia sa, noua forță se va răzvrăti și va întoarce armele împotriva Kremlinului.

El a explicat că după rebeliunea organizată de fondatorul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, care a arătat slăbiciunea regimului de la Kremlin, Federația Rusă va avea parte de o nouă rebeliune.

Related posts

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

econtext

„Trebuie să fim pregătiţi”. Avertismentul șefului NATO despre războiul din Ucraina

econtext

SOCANT: Crin Antonescu nu mai este cel mai lenes senator. TOPUL CELOR MAI LENESI SENATORI

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix