17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Hackerii au furat informații sensibile

Camera Deputaților a fost ținta unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase informații confidențiale referitoare la mai mulți politicieni.

Camera Deputaților a fost vizată recent de un atac cibernetic. Hackerii ar fi sustras mai multe informații privind datele de identificare ale mai multor politicieni.

Camera Deputaților, ținta unui atac cibernetic

Potrivit informațiilor digi24, printre documentele sensibile s-ar afla documentele personale, informații despre analize și alte date confidențiale.

Hackerii s-ar fi lăudat în online că au spart baza de date de la Camera Deputaților, iar dacă nu li se dă ce vor, vor face aceste date publice. În semn de amenințare, chiar au publicat o serie de fotografii cu date personale.

Astfel, s-a sustras cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu și cea a lui Kelemen Hunor. Printre aceste date se numără și mai multe contracte pe care politicienii le au cu diferite bănci sau date de identificare ale autoturismelor.

Răscumpărarea ar fi undeva la 0,8 Bitcoin, sumă ce se ridică la peste 30.000 de euro.

Cei din conducerea Camerei Deputaților au transmis că știu de o eventuală scurgere de informații și că vor urma să facă o sesizare în acest sens la DIICOT.

Hackerii au lovit și site-ul Primăriei din Chișinău

Un atac cibernetic a avut loc zilele trecute și la Primăria Chișinău. Platforma petitii.chisinau.md, pe care Primăria Chișinău adună semnături contra Guvernului, ar fi devenit ținta unui nou atac cibernetic. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului Ion Ceban. În context, edilul a menționat că a fost implementată o măsură de securitate – programul reCAPTCHA.

Fraudă în numele Hidroelectrica

atac cibernetic

Atac cibernetic la Camera Deputaților

„După ce ieri echipa noastră IT a contracarat un atac cibernetic organizat din Slovacia, astăzi a urmat o nouă acțiune malițioasă, organizată de pe un server din România.

La semnarea online, sistemul va solicita confirmarea faptului că utilizatorii „nu sunt robot”. Recunoaștem că asta poate adăuga un mic inconvenient, dar este esențial pentru protejarea datelor”, a scris edilul.

Related posts

Ambasadoarea SUA de neclintit pentru Ucraina, inclusiv pentru protecţia refugiaţilor

econtext

Pensii 2023. Anunţul făcut de Simona Bucura-Oprescu, noul ministrul al Muncii, veşti proaste pentru 5 milioane de români: „Nu se majorează nicio pensie din toamnă!

econtext

Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei va fi transformat într-o zonă de promenadă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More