26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Atac misterios dat de China, asupra Japoniei. Reacția oficialilor de la Tokyo

Japonia a anunțat că nu a confirmat nicio scurgere de secrete militare către China, la câteva ore după ce un ziar american a afirmat că hackeri având legături cu Beijingul au pătruns în mod repetat în sistemele informatice nipone

Purtătorul de cuvânt al guvernului din Japonia, Hirokazu Matsuno, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă uzuale, că guvernul său este „la curent cu informaţiile” publicate de ziarul american The Washington Post, dar s-a abţinut să ofere mai multe detalii „din cauza naturii problemei”.

„Nu am confirmat că vreo informaţie clasificată deţinută de Ministerul Apărării a fost divulgată din cauza unui atac cibernetic”, a declarat Matsuno, fără a da mai multe informaţii atunci când a fost întrebat despre acest subiect în timpul conferinţei.

Un atac cibernetic, lansat de China către Japonia. Potrivit publicaţiei americane menţionate, care citează surse militare anonime, piraţi informatici militari având legături cu China ar fi pătruns în reţelele militare ale Japoniei şi ar fi accesat informaţii clasificate, de la planuri şi capacităţi militare la evaluări ale deficienţelor din domeniu.

Aceste surse susţin că au avut loc mai multe atacuri cibernetice sau cel puţin s-a consemnat prezenţa unor hackeri chinezi în reţelele militare nipone din toamna anului 2020 până la începutul anului 2021, într-unul dintre „cele mai dăunătoare atacuri din istoria modernă a ţării”.

Breşele în securitatea cibernetică japoneză ar fi unul dintre factorii care au împiedicat un mai mare schimb de informaţii între Tokyo şi Pentagon, potrivit surselor.

Oficiali americani ar fi vizitat Japonia în mai multe rânduri în timpul închiderii graniţelor din arhipelag din cauza pandemiei pentru a ajuta la rezolvarea problemei, potrivit publicaţiei.

Relații tensionate între cele două țări

Matsuno a încercat să risipească orice îndoieli cu privire la cooperarea dintre Tokyo şi Washington, spunând: „Securitatea cibernetică este baza pentru menţinerea şi consolidarea alianţei dintre Japonia şi SUA şi vom continua să lucrăm în mod constant la aceasta”.

În ceea ce priveşte relaţiile dintre Japonia şi China, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon a declarat că Tokyo va continua să solicite Beijingului „să acţioneze în mod responsabil” în timp ce lucrează pentru a construi „relaţii constructive şi stabile” cu ţara vecină.

Ministrul japonez al apărării, Yasukazu Hamada, s-a referit şi el la aceste informaţii în cadrul unei conferinţe de presă separate luni, afirmând că până în prezent „niciun atac cibernetic nu a afectat capacitatea noastră de a ne îndeplini misiunea”, potrivit cotidianului japonez Nikkei.

sursa: Agerpres.

Related posts

Concentrație de avioane de recunoaștere deasupra României. Rusia pune la adăpost Flota Mării Negre

econtext

Titanic revine pe ecrane! Vezi cine-i joacă pe Jack și Rose, după 25 de ani de la lansare!

Moise Lidia

S-a aflat adevărul despre Cristian Cioacă! Fosta sa iubită a recunoscut totul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix