28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Atac nocturn cu drone asupra Kievului. Ţintele inamice, distruse

În noaptea de 11 iulie, invadatorii ruși au lovit Kievul cu drone kamikaze iraniene de tip Shahed. Forțele de apărare aeriană au distrus toate țintele inamice. Aceasta este al doilea atac al ruşilor asupra capitalei ucrainene în luna curentă.

Kievul, atacat pe parcursul nopţii cu drone. Inamicul a atacat Kievul din aer pentru a doua o ară în această lună. Anterior, ca la începutul lunii iulie, inamicul a folosit aparate iraniene nepilotate Shahed”, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, într-un comunicat emis marţi dimineaţă.

Funcţionarul a indicat că dronele au fost lansate din direcția sud, probabil de pe teritoriul Krasnodar al Federației Ruse.

Dronele au fost distruse înainte să-şi atingă ţinta

Serghei Popko a mulţumit forţelor de apărare aeriană pentru că au distrus toate dronele înainte ca acestea să atingă ţintele. „Toate țintele aeriene detectate care se deplasau în direcția Kievului au fost distruse de forțele și mijloacele apărării noastre aeriene. Încă o dată, mulțumim apărării aeriene pentru munca excelentă! Datele operaționale sunt actualizate și rafinate. Aveți grijă de voi, respectați cu strictețe regulile de siguranță, cu acțiunile voastre responsabile aduceți pacea în Ucraina şi victoria noastră mai aproape în fiecare zi”, a rezumat oficialul.

Totuşi, nu s-a trecut fără distrugeri. Fragmente de drone kamikaze iraniene, cu care invadatorii ruși au lovit Kievul în noaptea de 11 iulie, au fost găsite într-una dintre așezările din regiunea Kiev. În urma căderii unor părți din drone, clădirile unei gospodării private au fost avariate și a izbucnit un incendiu.

„Epava șahedilor a fost găsită într-una dintre așezările din regiune. Ferestrele și anexele unei gospodării private au fost avariate, iarba din curte a luat foc”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei într-un mesaj distribuit pe canalul Telegram.

Explozii au fost auzite și în regiunea Odesa. Alarma a fost declarată în regiunile Odesa, Mykolaiv, Herson, Kirovograd, Cherkasy, Poltava și Donetsk.

Potrivit ultimelor rapoarte ale Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, în regiunile Herson, Kirovohrad, Odesa, Nikolaiev și Cerkasî, există o amenințare de utilizare a dronelor de atac de către forțele rusești.

Rusia a lansat în cursul nopţii de 2 iulie un val de atacuri aeriene asupra Kievului au declarat responsabili militari ucraineni, indicând că sistemele de apărare antiaeriană au respins toate rachetele şi dronele care se apropiau de Kiev.

Related posts

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze

econtext

De ce a atacat ISIS-K un teatru din Moscova și ce se știe despre această grupare. Explicațiile specialiștilor

econtext

Joe Biden îl numește „dictator” pe Xi Jinping după întâlnirea „constructivă și productivă”. Cum a răspuns Beijingul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix