33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Atentat în SUA. Un bărbat a început să tragă la Curtea Supremă care l-a invalidat pe Donald Trump

Un bărbat înarmat a intrat, marți, în sediul Curții Supreme a statului Colorado și a deschis scorul. Conform informațiilor oferite de autorități, nu au existat răniți.

Atentat la Colorado. Un bărbat a fost arestat marţi în SUA după ce în timpul nopţii a pătruns în sediul Curţii Supreme a statului Colorado, a deschis focul în interiorul clădirii şi a provocat acolo „pagube semnificative”, dar nimeni nu a fost rănit, a anunţat poliţia din oraşul Denver, relatează agenţiei EFE.

Incidentul a început în jurul orei unu noaptea, când a avut loc o tamponare între două autovehicule, iar unul dintre şoferi l-a ameninţat cu arma pe celălalt. Apoi, precizează poliţia, acelaşi individ înarmat a tras într-o fereastră a sediului Curţii Supreme şi a intrat în această clădire, unde, sub ameninţarea armei, l-a forţat pe un ofiţer de pază neînarmat să-i permită accesul în alte părţi ale edificiului.

Atentat la Curtea Supremă

În timp ce poliţia izola zona exterioară, acelaşi individ, având asupra sa cheile sustrase paznicului, a intrat în sălile de judecată şi a tras cu arma, iar în final a apelat numărul de urgenţă şi s-a predat de bunăvoie.

Acest incident survine la două săptămâni după ce acea instanţă din Colorado l-a declarat pe fostul preşedinte republican al SUA şi care doreşte obţinerea unui nou mandat prezidenţial, Donald Trump, neeligibil pentru alegerile primare republicane din acest stat. Curtea a invocat asaltul simpatizanţilor lui Trump asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021 şi al 14-lea amendament al Constituţiei americane ce permite impunerea interdicţiei de a ocupa funcţii publice alese în cazul persoanelor care au participat la o insurecţie. Dar încă nu este clar dacă gestul celui care a deschis focul în sediul tribunalului are legătură cu decizia acestei instanţe referitoare la Trump.

După această decizie şi Curtea Supremă a statului Maine a emis o hotărâre similară, dar Curtea Supremă a SUA este chemată să ia hotărârea definitivă în acest caz considerat de fostul preşedinte republican o nouă folosire a sistemului de justiţie împotriva sa de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden pentru a-l împiedica să mai candideze contra acestuia din urmă.

sursa: Agerpres

Related posts

Motivul pentru care Rusia nu foloseşte în Ucraina celebrul tanc T-14 Armata

econtext

Rusia pune lansatoare de rachete anti-submarin pe tancuri, după ce au luat bătaie de aproape

econtext

China vrea să cucerească lumea, dar rachetele sale au apă în loc de combustibil. Descoperirea șocantă făcută de Xi Jinping

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix