17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Atenție! Persoanele care dețin un teren în Sectorul 6 și nu îl curăță de ambrozie riscă să primească amenzi

Persoanele care dețin terenuri în Sectorul 6 și nu le curăță de ambrozie se expun riscului de a primi amenzi considerabile din partea polițiștilor. Această plantă poate reprezenta o amenințare pentru sănătatea oamenilor. Primăria Sectorului 6 a anunțat prin intermediul paginii sa de Facebook că începând de săptămâna aceasta vor fi efectuate noi controale pe terenurile din sector. Proprietarii trebuie să fie atenți și să curețe parcelele de ambrozie.

În cazul în care acești proprietari nu își gestionează corespunzător terenurile, riscă amenzi de până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și 25.000 de lei pentru persoane juridice.

Dacă şi tu deţii un teren în Sectorul 6, atunci ar fi bine să-l îngrădeşti şi să-l cureţi, în special de ambrozie, buruiana care provoacă boli alergice şi ne pune în pericol sănătatea!
În caz contrar, Poliţia Locală Sector 6 te poate amenda cu până la 5.000 de lei, dacă eşti persoană fizică, şi până la 25.000 dacă eşti persoană juridică”, a ținut să transmită PS6.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat mai multe acțiuni de control în cartierul Giulești Sârbi, în scopul de a verifica respectarea legii de către proprietari. Un ofițer de poliție locală din cadrul Serviciului Protecția Mediului a explicat ce reprezintă ambrozia pentru persoanele care, posibil, nu sunt familiarizate cu acest termen:

Ambrozia este o plantă care creşte foarte repede. (…) Combaterea ambroziei trebuie făcută pentru a reduce cantitatea de polen eliberată în aer şi, implicit, riscul de a ne îmbolnăvi”, precizează Aurelian Brezean.

Conform informațiilor oferite de către Primăria Sectorului 6, începând de la începutul anului și până în prezent, polițiștii au emis 95 de somații pentru terenurile care prezintă posibile probleme cu ambrozia.

În plus, au fost emise alte 250 de somații pentru terenurile neglijate, care erau pline de gunoaie și avea vegetație dezordonată.

Ca rezultat, polițiștii locali au dat 127 de amenzi în valoare totală de peste 520.000 de lei.

În anul 2022, ambrozia a fost identificată pe 25 de terenuri dintr-un total de 85 de terenuri verificate, iar proprietarii au primit sancțiuni în valoare de 65.000 de lei. Amenzile pentru terenurile neglijate au fost și mai mari, depășind suma de 670.000 de lei.

Primăria a anunțat că în perioada 16 iulie – 31 octombrie 2023 vor fi efectuate noi controale, iar proprietarii care nu au curățat terenurile de ambrozie vor fi sancționați cu amenzi.

Related posts

Prognoza meteo pentru Crăciun 2023. Regiunile care vor fi acoperite de zăpadă

econtext

Rusia stă cu ochii pe summitul NATO și cu degetul pe trăgaci

econtext

Vremea azi, 9 iunie. Grindină, reprize de ploaie și rafale de vânt în unele regiuni ale țării

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More