10.2 C
București
23 februarie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Au început lucrările de reabilitare pe străzile Nuferilor și Bujorului, din Sectorul 1 al Capitalei

În Sectorul 1 al orașului, lucrările de reabilitare au început pe două artere importante, respectiv străzile Nuferilor și Bujorului. Aceste intervenții sunt parte a unui amplu proces de modernizare a infrastructurii rutiere în sector, a anunțat primarul Clotilde Armand.

Prin intermediul unei postări pe platforma Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a informat că demersurile de reabilitare a străzilor Nuferilor și Bujorului au fost inițiate. Ea a subliniat că au fost obținute într-un interval de timp foarte scurt toate avizele necesare pentru aceste lucrări:

Am demarat astăzi lucrările pe străzile de pământ Nuferilor și Bujorului. A fost multă birocrație, am realizat documentații uriașe pentru a începe aceste lucrări, dar am obținut într-un timp record toate avizele.
Asfaltarea ulițelor de pâmânt și modernizarea străzilor care nu au mai văzut asfalt în ultimii 15 ani, aflate într-o stare avansată de degradare, sunt o prioritate pentru mine.

În plus, se lucrează la elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru numeroase străzi din Sectorul 1, unde intervențiile urgente sunt necesare:

Sunt lucrări care fac parte din cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere din Sectorul 1. Avem în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru zeci de străzi care necesită urgent lucrări de asfaltare și modernizare.

Primăria Sectorului 1 a transmis că au fost create 100 de locuri de parcare de reședință în cadrul acestui sector, conform anunțului făcut de Primarul Clotilde Armand pe pagina oficială de Facebook. În mesajul său, Primarul a subliniat insuficiența locurilor de parcare din întreaga capitală și a menționat că în Sectorul 1 se desfășoară un proces de identificare a terenurilor potențiale pentru a fi transformate în parcări.

Știu că pentru mulți bucureșteni locurile de parcare reprezintă o problemă. La nivelul întregii Capitale există un deficit uriaș de locuri de parcare publice sau de reședință. La Sectorul 1 suntem într-o continuă acțiune de identificare a unor terenuri care pot fi transformate în noi locuri de parcare de reședință. Este greu pentru că sunt multe cartiere cu blocuri înghesuite, sunt magazine mari/restaurante care nu au locuri de parcare, și avem nevoie și de spații verzi.

Primăria Sectorului 1 a confirmat finalizarea lucrărilor de amenajare pentru 100 de locuri de parcare de reședință. Primul lot de astfel de locuri de parcare a devenit disponibil pentru rezidenții din șapte zone ale sectorului. Acestea includ:

  1. Bulevardul Banu Manta nr. 21,
  2. Intrarea Cojești,
  3. Calea Victoriei nr. 153,
  4. Strada General Constantinide nr. 1,
  5. Bulevardul Bucureștii Noi nr. 51-61,
  6. Strada Feleacu nr. 25-27,
  7. Strada Alexandru Șerbănescu nr. 36.

Related posts

Celulă de criză în România! Decizia luată de Guvern chiar în această seară

econtext

Mecanismul qatarez: Rusia a început să dea înapoi copii răpiți din Ucraina, după luni de negocieri secrete

econtext

Lucrările de consolidare la imobilul de pe strada Blănari nr. 14 avansează, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More