30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Avertismentul dur a lui Macron în „era războiului”: „Europa ar putea muri” în fața dictatorilor

Avertismentul dur a lui Macron în „era războiului”: „Europa ar putea muri” în fața dictatorilor

Avertismentul dur a lui Macron în „era războiului”. Președintele francez Emmanuel Macron a lansat joi un avertisment solemn cu privire la viitorul Europei, în contextul în care continentul se confruntă cu riscul de război dacă nu iau măsuri decisive împotriva amenințărilor.

Macron a subliniat că Europa trebuie să acționeze acum pentru a-și proteja interesele și a-și consolida poziția în lume.

Avertismentul dur a lui Macron în „era războiului”: „Europa ar putea muri” în fața dictatorilor

„Europa este muritoare, poate muri. Depinde doar de alegerile noastre”, a declarat Macron, punând accent pe riscul ca Europa să fie depășită de schimbările geopolitice și regimurile autoritare.

El a subliniat că „modelul vechi” de a se baza pe producția din China, delegarea apărării la SUA și dependența energetică de Rusia trebuie să se încheie, deoarece regulile jocului s-au schimbat.

În ciuda alianței strânse cu SUA, Macron a atras atenția că Europa nu este o prioritate pentru Washington, mai ales dacă Donald Trump va ajunge din nou la Casa Albă și care are alte preocupări, în special China.

În ceea ce privește abordarea pe termen lung, Macron a subliniat necesitatea unei politici comerciale „mai agresive” și a unor investiții masive în domenii cheie precum inteligența artificială, informațiile cuantice, spațiul și noile energii.

De asemenea, el a propus o revizuire a politicii comerciale a Europei pentru a se asigura că aceasta apără interesele europene și respectă standardele de concurență loială.

În contextul amenințărilor crescânde la adresa Europei, Macron a făcut apel la o inițiativă europeană de apărare, care ar putea include implementarea unui scut european antirachetă.

Related posts

Occidentul ar trebui să fie îngrijorat de instabilitatea din Africa

econtext

Un tren rusesc a fost aruncat misterios în aer în ziua când Putin a reluat atacul asupra Kievului

econtext

Polonia anunţă că nu mai livrează arme Ucrainei / Avertisment cu privire la declinul interesului occidental

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix