23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Avioanele F-16 americane, ascunse de Ucraina în buncăre de furia lui Putin. Atacă și din Europa

Avioanele F-16 americane, ascunse de Ucraina în buncăre de furia lui Putin. Atacă și din Europa. Avioanele F-16 vor fi staționate în buncăre subterane și hangare pentru a le proteja de atacurile rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Ilia Ievlaș.

Avioanele F-16 americane, ascunse de Ucraina în buncăre de furia lui Putin. Atacă și din Europa.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Ilia Ievlaș, a declarat că efortul de a proteja aeronavele a necesitat pregătirea cu atenție a bazelor unde vor fi ținute cele ce vor staționa pe teritoriul Ucrainei.

Acest proces a implicat costuri substanțiale pentru adăposturi subterane și hangare fosrte protejate, potrivit Business Insider.

Avioanele F-16 americane, ascunse de Ucraina în buncăre de furia lui Putin. Atacă și din Europa
Ievlaș a subliniat că Ucraina va dispersa avioanele în diferite tipuri de baze, pentru a fi mai greu de detectat de către Rusia.

Ucraina urmează să primească primele sale F-16 în iunie. Piloții s-au antrenat de luni de zile pe avioanele avansate în Danemarca, SUA, Marea Britanie, Franța și România.

Avioanele vor spori forța aeriană a Ucrainei, care este mai mică și mai veche decât cea a Rusiei, și vor permite Ucrainei să efectueze mai multe lovituri împotriva Rusiei, sporind totodată și capacitățile sale defensive.

Ucraina a cerut avioane F-16 fabricate din SUA de la începutul invaziei pe scară largă, în februarie 2022, dar SUA nu au aprobat trimiterea acestora de către aliați până în vara trecută.

Avioanele militare sunt adesea cele mai vulnerabile atunci când sunt staționate la baze, chiar dacă dispun de apărare antiaeriană.

Ucraina a reușit să elimine avioanele rusești în timp ce acestea erau la sol, în baze.

Associated Press a raportat că Ucraina ar putea folosi baze aeriene în alte țări, deoarece avioanele F-16 necesită piste la standarde înalte și hangare de protecție.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat luna trecută că bazele aeriene străine care vor găzdui avioanele F-16 destinate Ucrainei vor fi ținte „legitime” pentru forțele sale armate.

Dar în prezent, Ucraina intenționează să păstreze cel puțin unele dintre avioanele F-16 în Ucraina în perioadele în care acestea nu zboară.

Numărul total de F-16 pe care Ucraina le-ar putea primi este de până la 60, este lesne de înțeles că nu vor putea fi adăpostite toate în subterane și buncăre.

Foști piloți militari americani au declarat pentru Business Insider că Ucraina va fi cel mai periculos câmp de luptă cu care s-au confruntat F-16, chiar dacă au fost folosite de zeci de ani în lupte grele.

Related posts

Război în Ucraina. Fiul șefului armatei de la Kiev este susținător al Rusiei

econtext

Dronele navale ale Ucrainei sunt înarmate cu rachete, un pericol pentru aeronavele rusești care patrulează în Marea Neagră

econtext

Rusia susține că știe cum va sabota Ucraina cea mai mare centrală nucleară din Europa. Scenariul Kremlinului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix