21.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Avion spion U-2 Dragon Lady al SUA, de 40.000.000$, deasupra Poloniei. Ce misiuni îndeplinește

Un avion spion Dragon Lady al SUA, de 40.000.000$, a fost observat deasupra Poloniei. Ce misiuni îndeplinește acest avion de recunoaștere strategică?

Avion spion Dragon Lady al SUA, de 40.000.000$, deasupra Poloniei. Ce misiuni îndeplinește?

Un Avion Dragon Lady a fost fotografiat în zbor deasupra Poloniei, îndreptându-se spre o direcție necunoscută, la mare altitudine, la 10 martie.

Avion spion Dragon Lady al SUA, de 40.000.000$, deasupra Poloniei

Fotografia publicată arată că cercetașul american, identificabil prin forma caracteristică alungită a nasului fuselajului și configurația aripilor, are două containere de echipamente de recunoaștere, potrivit mil.in.ua.

Nu se știe dacă avionul are sediul în Polonia sau de unde venea și încotro se îndrepta.

Dragon Lady este capabil să efectueze zboruri cu o durată de până la 12 ore, ceea ce permite decolarea din baze aeriene în orice punct din partea europeană a NATO.

Detectează lansatoare de rachete

U-2 este o aeronavă strategică de recunoaștere la mare altitudine, care rămâne una dintre cele mai vechi în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA, dar a a suferit mai multe upgrade-uri și continuă să servească.

Aeronava transportă trei compartimente pentru echipamentul de recunoaștere: două în aripi și unul în față.

Acestea adăpostesc o cameră multispectrală, un sistem de supraveghere radar și echipamente electronice de colectare date.

Zburând la altitudini de până la 21.000 de metri, poate cerceta obiecte și zone țintă folosind o stație optică multicanal și un radar, fără a intra în raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană inamice.

În februarie 2020, Lockheed Martin a finalizat testarea unei noi camere multispectrale SYERS-2C și instalarea unor astfel de instrumente pe aeronavele de recunoaștere U-2S.

Camera e bazată pe principiul arhitecturii deschise și este capabilă să transmită date către avioanele de luptă din generația a cincea F-35 Lightning II și F-22 Raptor.

Forțele Aeriene ale SUA au testat și sistemul de inteligență artificială integrat ARTUμ pe un avion de recunoaștere strategică U-2 Dragon Lady.

Related posts

Finlanda se pregătește de război cu Rusia și își consolidează cooperarea militară cu SUA

econtext

Distrugătorul american USS Carney a doborât trei drone în Marea Roșie

econtext

Scandal major provocat de pensiile speciale! Semnale de ultim moment de la Bruxelles!

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix