21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Avionul în care s-ar fi aflat Evgheni Prigojin s-a prăbușit. Sunt 10 morți

Evgheni Prigojin ar putea fi printre victimele unui accident aviatic. Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a anunțat că liderul grupării Wagner s-ar fi aflat în avionul prăbușit. În urma accidentului, 10 persoane au murit, potrivit Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

Un avion care a decolat de la Moscova, în care se presupune că ar fi fost și Evgheni Prigojin, s-a prăbușit. Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a anunțat miercuri seară că liderul grupării de mercenari Wagner se afla printre pasagerii avionului Embraer, prăbușit în regiunea Tver.

Ministerului rus pentru Situații de Urgență a declarat pentru agenția oficială de stat rusă TASS că la bordul avionului prăbușit se aflau 10 persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Potrivit informațiilor preliminare, toți cei aflați la bord au murit, au spus reprezentanții departamentul. Momentan au fost găsite doar trupurile a patru pasageri.

„A fost declanșată o anchetă cu privire la prăbușirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Pe lista de pasageri se numără și numele și prenumele lui Evgheni Prigojin”, a menționat agenția rusă, potrivit Tass.

Aeronava s-a prăbușit pe 23 august, în jurul orei 18:40. Potrivit flightradar24, avionul a zburat în mod regulat pe ruta Moscova-Petersburg în ultima perioadă.

Evgheni Prigojin

Nu este confirmat dacă Evgheni Prigojin se afla în avionul prăbușit

Un canal de Telegram apropiat grupării Wagner, „Gray Zone”, relatează că avionul a fost doborât de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova. Aceștia îl acuză pe Vladimir Putin de asasinarea lui Evgeni Prigojin.

Avionul în care se presupuse că era Evgheni Prigojin, în flăcări după prăbușire. Sursa foto: Daily Mail
„Sursele mele raportează că un avion Embraer aparținând lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit acum în regiunea Tver. Acest lucru s-a întâmplat la 15 kilometri de Khotilovo. Potrivit informațiilor noastre, erau trei membri ai echipajului și șapte pasageri. Nu se știe dacă Prigojin însuși se afla la bord”, a spus fosta candidată la președinția Rusiei, Ksenia Sobceak, cunoscută drept „fina” lui Putin, citată de Daily Mail.

Jurnaliștii l-au contactat pe secretarul biroului de presă a lui Evgheni Prigojin după accidentul aviatic. Acesta a spus că nu poate oferi informații cu privire la locația liderul grupării Wagner. Nu are informații cu privire la un posibil zbor efectuat miercuri.

Printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, potrivit New York Times. Accidentul aviatic are loc la 2 luni de la revolta eșuată a lui Prigojin. În urma acestei rebeliuni, șeful grupului Wagner și luptătorii săi au fost exilați în Belarus. Atunci, liderul mercenarilor a fost avertizat să nu intre în clădiri înalte de teama accidentelor.

Related posts

Rusia a lansat racheta ce poate lovi ținte aflate la 11.000 km cu 200 m abatere. SUA, anunțate

econtext

Putin se laudă cu rezultatul războiului în Ucraina şi pune condiţii Occidentului

econtext

SUA, la un pas de închiderea (shutdown) Guvernului american. Noapte albă la Capitol Hill

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix