10.2 C
București
24 februarie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Bani pentru presa independentă. Comisia Europeană pune pe masă 11 milioane de euro

Comisia Europeană a anunțat o nouă finanțare de 11 milioane de euro. Potrivit comunicatului instituției europene, banii sunt oferiți pentru susținerea mass-media independente.

Comisia Europeană susține mass-media independente

Comisia Europeană a lansat recent o nouă oportunitate de finanțare în cadrul programului „Europa creativă” pentru a susține mass-media independente. Această inițiativă are ca scop asigurarea resurselor necesare pentru dezvoltarea și menținerea unui jurnalism robust și independent în Europa.

Potrivit unui comunicat emis de Comisia Europeană, această nouă cerere de propuneri va face disponibili 11 milioane de euro pentru două acțiuni distincte.

Prima dintre ele, finanțată cu 6 milioane de euro, vizează sprijinirea colaborărilor transfrontaliere între organizațiile de știri media care doresc să dezvolte modele de afaceri inovatoare sau să desfășoare proiecte jurnalistice comune.

Această finanțare este destinată consorțiilor de organizații din mediul media, care pot include:

– organizații media nonprofit
– publice și private
– asociații media
– organizații neguvernamentale
– multe altele

Scopul principal este de a încuraja:

– transformarea organizațiilor media
– furnizarea de informații de calitate
– dezvoltarea competențelor profesioniștilor din domeniul știrilor media
Comisia Europeana

Comisia Europeană

A doua acțiune are o finanțare de 5 milioane de euro

A doua acțiune, cu o finanțare de 5 milioane de euro, se concentrează pe susținerea organizațiilor media de știri care au un impact semnificativ asupra dezbaterilor democratice și participării cetățenilor. Această acțiune urmărește instituirea de programe de finanțare care vor acorda granturi organizațiilor media la nivel local sau regional, jurnalismului de investigație și organizațiilor media specializate în furnizarea de informații de interes public.

Această oportunitate de finanțare este deschisă organizațiilor precum:

– asociații media
– organizații neguvernamentale
– instituții academice
– societatea civilă care activează în domeniul media

Aceste organizații pot acționa ca intermediari pentru sprijinirea altor organizații media care au nevoie de suport financiar pentru a-și desfășura activitatea.

Data limită pentru depunerea cererilor este stabilită pentru 14 februarie 2024. Proiectele finanțate prin această inițiativă ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2024. Aplicanții pot depune cereri pentru oricare dintre cele două acțiuni sau chiar pentru ambele. Importanța libertății editoriale depline a organizațiilor media selectate este un aspect cheie al acestei inițiative.

Related posts

Ateliere de Recreație Științifică pentru copii, la Muzeul Antipa, până la începutul lunii decembrie

econtext

Primăria Sectorului 1 va amenaja zone de promenadă pe malul lacului Băneasa

econtext

Țigareta 1, primul mare scandal de corupție din România. Nume grele implicate în dosar

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More