10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Bărbatul căutat pentru uciderea fetiței de 12 ani găsită în lada unei canapele a fost prins în Olanda

Ilie Marcel Şerbuc, suspectul principal în cazul crimei din sectorul 4 al Capitalei, a fost prins sâmbătă, 10 iunie, în Olanda. În cazul său, se derulează procedurile de extrădare către România, relatează News.ro.

Şerbuc figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, el fiind considerat periculos.

Bărbatul, suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a iubitei sale și i-a ascuns cadavrul în lada canapelei, a fost dat vineri, 9 iunie, în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost prins într-o acţiune comună a Poliţiei Române şi cea din Olanda.

„În urma cooperării poliţieneşti dintre Poliţia Română şi autorităţile din Regatul Ţărilor de Jos, în cadrul unei operaţiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, urmărit la nivel internaţional pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti în ţara respectivă, urmând a se desfăşura în continuare procedura de predare către România”, a transmis Poliţia Română.

Acum, procedural, urmează să fie extrădat în România.

Cadavrul copilei a fost găsit pe 3 iunie în apartamentul care fusese închiriat de cei doi adulți în sectorul 4 al Capitalei, băgat într-un sac de plastic și ascuns în lada canapelei. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre trupul unei femei, dar trei zile mai târziu, au anunțat că victima este o fată de 12 ani.

Ilie Marcel Şerbuc i-a mărturisit luna trecută mamei sale, la telefon, că a ucis-o pe fetiţa concubinei sale. Declaraţia mamei e probă în dosar şi i-a convins pe judecătorii de la Tribunalul Bucureşti să emită mandat de arestare preventivă pe numele lui.

Șerbuc a mai fost cercetat 4 ani de procurori pentru că a bătut o altă fată, până a băgat-o în spital, dar a scăpat necondamnat.

Related posts

În Sectorul 6 începe o amplă campanie de sterilizare gratuită a sute de câini cu stăpân

econtext

Calea ferată pentru armamentul NATO trece prin România. Rusia se simte amenințată

econtext

Bucureștenii sunt așteptați în acest weekend la festivalul la Appetito 2023

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More