9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Belarus se pregătește de război. Dictatorul Lukașenko a primit arme nucleare din Rusia

Belarus se pregătește pentru un război, deși dictatorul Aleksandr Lukașenko susține că nu-și dorește să lupte. Dictatorul de la Minsk este cunoscut pentru declarațiile sale belicoase și pentru acțiunile de susținere a Rusiei.

Dictatorul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, a declarat că țara sa nu vrea să lupte, dar se pregătește pentru un război. El a făcut aceste declarații în contextul unei vizite de lucru în Hrodna, după cum relatează agenția de stat Belta.

Belarus se pregătește de război

Dictatorul Aleksandr Lukașenko parafrazează un vechi dicton latin care spune că cei ce doresc pacea să se înarmeze de război. El spune că Belarus se pregătește pentru un conflict, însă dă asigurări că nu dorește să lupte cu nimeni.

„Nu credeți pe nimeni că vrem să luptăm. Ne pregătim pentru război, o spun sincer. Dacă vrei pace, să te pregătești de război– nu am venit eu cu asta. Acest lucru este spus pe bună dreptate”, a spus dictatorul din Belarus.

El a spus că trupele sunt instruite, iar armata primește diferite tipuri de arme și echipamente militare. Acesta pentru a face față oricărui tip de conflict militar.

„Dacă cineva urlă și ne critică de acolo (în țările occidentale – n. red.), ar trebui să știți că facem ceea ce trebuie”, a spus Aleksandr Lukașenko.

Belarus: We are going to invade Poland.

Also Belarus: pic.twitter.com/HXUz6KWHyR

— John Sloski🇺🇦 (@NAFO_Sloski) March 27, 2024

Lukașenko spune că nu amenință pe nimeni

Dictatorul Aleksandr Lukașenko a mai spus că Belarus nu vrea să amenințe pe nimeni. El a precizat că țara sa nu-și dorește teritorii străine. Regimul de la Minsk este cel mai apropiat aliat al Rusiei conduse de Vladimir Putin. De pe teritoriul statului Belarus a fost lansată invazia împotriva Ucrainei, în februarie 2022.

„Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Cu voia lui Dumnezeu, vom putea procesa acest lucru”, a mai spus Aleksandr Lukașenko.

Parlamentul European îl acuză pe Alexander Lukașenko că a participat la invazia pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina. De asemenea, regimul său a furnizat muniție și echipamente trupelor ruse. În plus, Belarus a participa la deportarea forțată a copiilor ucraineni răpiți de ruși din teritoriile ocupate.

Lukashenko goes to the border near the Suwalki Gap and asks the Belarusian commander there about how he will fight against the Baltic states & conquer a part of Poland in order to create a land bridge between Belarus and Russian Kaliningrad… pic.twitter.com/XlwL71Mgaq

— Visegrád 24 (@visegrad24) March 26, 2024

Belarus a primit arme nucleare din Rusia

Aleksandr Lukașenko a declarat că este pregătit să permită lansarea unei ofensive noi, a Rusiei, împotriva Ucrainei, de pe teritoriul său.

Dictatrul a mai spus că este gata să participe la războiul din Ucraina, alături de Rusia. Aceasta, însă, în cazul în care statul vecin ar lansa un atac asupra Belarus.

Pe fondul acestor declarații, Ucraina a întărit granița cu statul condus de Lukașenko. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat în repetate rânduri că nu va lupta cu armata statului vecin.

Rusia și Belarus au convenit în 2023 ca armele nucleare tactice rusești să fie amplasate pe teritoriul statului belarus. Vladimir Putin a declarat că acțiunile sale nu încalcă Tratatul de neproliferare a armelor nucleare, deoarece nu va transfera aceste arme în Belarus, ci doar le va desfășura.

Related posts

Topul celor mai faimosi arestati din Romania. Cine sunt cei mai celebri romani care au primit mandat de arestare preventiva. TOP 30!

Asaftei Bogdan

China comunistă, Iranul mollahilor și teroriștii Hamas. Ipoteză-bombă

econtext

Lovitură totală pentru Putin! Au aruncat totul în aer

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More