23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Belgia transferă 30 de avioane F-16 în Ucraina. Când va începe asaltul asupra Rusiei?

Belgia transferă 30 de avioane F-16 în Ucraina. Recent, primul grup de piloți ucraineni a finalizat pregătirea pentru avioanele de luptă F-16 în Statele Unite.

Ca parte a asistenței sale militare, Belgia va transfera Ucrainei 30 dintre avioanele sale de luptă F-16 până în 2028, în mai multe tranșe.

Hadja Lahbib, ministrul belgian de externe, a declarat acest lucru într-un comentariu pentru RTL, conform Militarnyi.

Primele avioane de luptă ar trebui să fie livrate Forțelor Aeriene ale Ucrainei până la sfârșitul acestui an.

„Până la sfârșitul anului, avioanele ar trebui să ajungă în Ucraina”, a declarat ministrul, fără a preciza numărul acestora.

Angajamentul de a transfera 30 de avioane de vânătoare F-16 va fi oficializat într-un acord care va fi semnat astăzi, 28 mai la Bruxelles, în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy.

Este de remarcat că Belgia a planificat inițial să livreze primele avioane de luptă F-16 Ucrainei nu mai devreme de 2025, dar în aprilie s-a decis să trimită primele avioane de luptă în 2024.

Belgia s-a alăturat anul trecut Coaliției Aviației pentru Ucraina, alături de Olanda, Danemarca și Norvegia, pentru a furniza Kievului avioane de luptă pentru a contracara invazia rusă.

Inițial, participarea țării s-a limitat la instruire și sprijin logistic, dar ulterior, guvernul belgian a decis să furnizeze avioanele, care vor fi retrase din uz după ce vor fi primite avioanele de luptă F-35A din a cincea generație.

Agenda vizitei președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, în Belgia, astăzi, 28 mai, include semnarea unui acord bilateral de securitate și livrarea de avioane de luptă F-16, pe care țara a promis că le va furniza Ucrainei.

Șeful statului se va întâlni, de asemenea, cu piloți, instructori și tehnicieni F-16 belgieni.

Recent, primul grup de piloți ucraineni a finalizat pregătirea pentru avioanele de luptă F-16 în Statele Unite

Primii specialiști în întreținerea acestor avioane de luptă au început, de asemenea, să se întoarcă în Ucraina.

Related posts

Trei avioane de luptă ruseşti distruse într-un atac aerian asupra unei baze militare. Ucraina nu a revendicat atacul

econtext

Mircea Geoană a ajutat la prevenirea unui război. Dezvăluirile unui fost șef NATO

econtext

Casa liderului militar al Hamas lovită de aviația israeliană. Peste 200 de ținte distruse

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix