23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Bilant! Cat au pierdut statele europene din cauza epidemiei e.coli. Cum sta Romania?

Pierderile cauzate de epidemia e.coli in statele europene se ridica la circa 400 de milioane de euro, iar circa 2% din acestea provin din Romania.

Econtext.ro va prezinta un bilant al pierderilor cauzate de epidemia e.coli in mai multe state europene. Mai exact, doar zece state europene au raportat deocamdata pagube din cauza acestei epidemii, iar aceste pagube sunt estimate la circa 400 de milioane de euro. Pagubele provin, in special, din cantitatile uriase de legume care au fost distruse. In plus, epidemia a lovit si alte tari, dar acestea nu au prezentat inca date privind pagubele.

Cea mai mare pierdere a fost consemnata de Spania, unde fermierii au estimat pagubele provocate de aceasta noua ‚spaima’ a Europei la 200 de milioane de euro! Ceea ce inseamna jumatate din pierderile estimate.

Olanda vine pe a doua pozitie, cu pierderi de 80 de milioane de euro, in timp ce Franta si Germania au consemnat valori similare, pierdere de 30 de milioane de euro de fiecare tara.

E.coli in Romania

Din nefericire, aceasta epidemie a afectat si tara noastra, dar numai la nivel financiar. Producatorii agricoli din Romania au prognozat o pierdere de 9 milioane de euro din cauza acestei epidemii. Ceea ce ar reprezenta putin peste 2% din totalul pierderilor prognozate pana in acest moment.

In acelasi timp, Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a propus instituirea unei compensatii totale de 150 de milioane de euro pentru fermierii europeni afectati de e.coli. Adica, putin peste o treime din pagubele consemnate de fermieri.

 

Related posts

Navă de război a SUA, spionată de Iran

econtext

GUVERNUL VICTOR PONTA: ministrii PSD sunt de trei ori mai bogati decat ministrii liberali. VEZI cat de instarit e fiecare ministru

Asaftei Bogdan

„Rușii sunt terminați!”. Americanii au anunțat că sunt gata să dea undă verde transferului de rachete ATACMS către Ucraina

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix